Tejfölös, gombás nyelv recept
A Tejfölös, gombás nyelv hozzávalói:Sertés (malac) nyelv,
Étolaj,
Vöröshagyma,
Gomba,
Tejföl,
Liszt,
Só, Bors, Vágottpetrezselyem,
A Tejfölös, gombás nyelv elkészítési módja:
A nyelvet megfőzzük sósvízben egy kisfej hagymával, ha puha, hidegvízzel leöblítjük és a vastag bőrét lehúzzuk (lekaparjuk)majd felszeleteljük 4-5 mm. vastag szeletekre. Egy edényben olajat hevítünk és ezen apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, majd rá- tesszük a felszeletelt nyelvet és a főzővízből kb. egy decit aláöntünk, fedő alatt pároljuk. A gombát átöblítés után felszeletelve hozzátesszük, óvatosan sózzuk, borsozzuk, fedő alatt tovább pároljuk, míg a gomba puha nem lesz, majd a lisztes-tejfölös keverékkel besűrítjük. Ha a habarás megfőtt az ételben, a mártásnak krémszerűnek (nem hígnak) kell lenni! Vágott petrezselymet keverünk hozzá és spagettivel,vagy csavart tészával tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2008. szept. 22. 21:42
A tejfölös, gombás nyelv elkészítési módja és hozzávalói.