Tejfehérje érzékeny babák (beszélgetés)
szegenyke! :((( remelem javulni fog a kis borocskeje a dietaval!!
nalunk viszonylag hamar kiderult, hogy erzekeny ra, remelem kinovi!
Elég régóta fent álltak az ekcémás tünetek /több mint 1 éve/, de a gyereket "kisérleti nyúlank" nézték a dokik. A legutóbbi steroidos kezelés eredménytelensége után gondoltam egyet és kértem beutalót gastroenterológushoz és a tünetek szerint tejfehérje érzékeny, de a véreredményre még várni kell.
A diétát szigorúan tartom azóta, és a bőre mintha kissé javult volna, de még nagy eredményt nem várok 3 nap után. A steroidos kencét elhagytam és természetes alapanyagú krémet használok a diétán kívül.
AZ ételallergiával az a gond,,hogy ahány gyermek annyi féle módon jelentkezhet.
A kislányodon Te magad is segíthetsz mig nem lesz eredmény diétáztasd-ha múlnak a tünetek megvan a hiba.
AZ ekcémára való szteroidos krémek pedig nem javasoltak mert csak a tüneteket fedik el.
Nézegesd a netet,fórumokat,sok allergiás gyermek van.
Es amikor pici baba volt, szoptattad, akkor nem voltak hasonlo tunetek? Csak azert kerdezem, hogy mire szamitsak..
Oldalt sajnos nem tudok javasolni, de engem is erdekelne!!
Az Én kislányom 18 hónapos és a héten merült fel a doki néniben a tejfehérje érzékenység. Nagyon ekcémás a bőre - eddig tűrtem, hogy kisérleteznek a gyereken, illetve 2-3 havonként befulladt - laryngitises.
Töb ekcémás krémet kipóbáltunk már, de egyik sem vált be igazán. Felhúztam magam és kértem időpontot gastroenterológiára, ahol a doki néni a tünteke alapján rámondta, mert a véreredmény 2-3 hónap múlva lesz meg.
Köszönöm egyébként, hogy hozzászóltatok a témához. Tudnátok olyan oldalt ajánlani, ahol jobban utánna tudnék olvasni a témának.
az igazsag az, hogy en is kivagyok akadva es reszben magam hibaztatom, mert a terhesseg alatt napi 3-4-5 liter tejet ittam meg. PErsze tudom ez baromsag, vagyis gondolom nincs koze a dologhoz, de nagyon bant, na meg senki sem allergias a csaladban!!!! Es pont o???
Nagyon igyekszem betartani a tejmentes dietat, de neha becsuszik 1-1 keksz, mert amugy meg nagyon edes szaju vagyok! Persze csokit sem merek enni, hisz abban is rengeteg tej van.. nem egyszeru az elet, de gondolom neki sem lesz az, ha nem novi ki.. :(
Persze,figyeld a picit és ami nem okoz nála tünetet,azt nyugodtan fogyaszthatod.Lehet mire 1éves lesz már nyoma sem lesz az érzékenységnek.
Mikor nekem egyértelművé vált,hogy allergia,összedőlt bennem a világ...aztán néhány nap olvasás tanulás ...stb és minden oké lett.
Az ovival szintén volt egy harc,egyszer meg is itatták véletlen tejjel mely után éjjel be is fulladt,de mostanra már nekem ez a természetes.És neki is.Van egy csomó dolog amit szépen el lehet készíteni.És a Bence ezáltal sokkal több természetes dolgot evett.Melyeket én készítettem neki.
Én sajnos csak 4 hónapig.
Próbálj minél tovább.
Ha tápszer, akkor figyelj, hogy ne HA, mert abba is tejfehérje van. Csak speciálisakat lehet neki adni.
Sok babaételebe is raknak tejszármazékot.
Minket pl a borsófőzelék allergizált, de mire rájöttem...
Igen kinőhető,szigorú diétával,majd elfelejti a szervezet nem fogja ellenségként kezelni az allergént.Megerősödik és elnövi...
Remélem hamarosan mi is.
ez szep tortenet, mert mi nem Mo-on lakunk.. Mire itt megtanulom mi mire jo, mit helyettesit a magyarul megnevezett valami.. illetve itt kaphato-e?
Egyebkent vervetelbol mondjak meg ilyen pici babaknal, hogy mire erzekeny?
Minél később vezesd csak be az allergént az étrendjébe.Én babapiskótát sem adnék neki 1 éves koráig.Semmi allergizálót.
/Liszt,tej,tojás,szója,kakaó/
En rengeteg tojast eszek es attol nincs baja a borenek. De ha pl. eszek 1 kis csokis kekszet, akkor maris olyan neki az arca, mintha a hideg jol megcsipte volna neki.. :((
Akkor ez az! :((( Ez kinoheto??
Óóó szegény :(
Nem valami szép kilátások.
Reménykedek, hogy az oviig kinövi.
Itthon én is megoldom rizstejből, szójatejből. Sokszor már mi is tejmentesen eszünk, mert a szívem szakad meg, mikor kér valamiből, és nem adhatok neki belőle..
Én míg szopott teljes diétán voltam.Minden allergén kilőve,még a kakaó is.Mert az is allergizál.Nagyon nehéz volt...majd neki főzelékek naturan,vagy sinlak pép...gyümölcsök és így tovább-allergén mentesen.
Nálunk a szójára is kijött az allergia...tej-tojás-szója.
További ajánlott fórumok:
- Ha a kisgyereknek tejfehérje allergiája van, ami hányásban nyilvánul meg, az vajon kinőhető? Szívesen beszélnék olyanokkal, akiknél elmúlt.
- Frontérzékeny babák
- A tejfehérje mikor ürül ki csecsemőknél a szervezetből?
- 6 hónapos tejfehérjeérzékeny mit egyen?
- Laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia?Úgy tudtam laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes tejtől is produkálom a tüneteket..
- Tej-tojás-szójaérzékeny babák szülei beszélgessünk!