Tehet ilyet bank, hogy a szerződésben kötött futamidőt meg hosszabítják 2 évvel az adós tudomása nélkül? Nem fix a hiteltörlesztő. (tudásbázis kérdés)
Szerintem csak valami probléma van a tájékoztató levél sémájával.
Nálunk is most készültek és tesztelés alatt találtak benne érdekes dolgokat és biztos vagyok benne, hogy az ügyfelek részére nem hibátlanul küldtük ki...
Mi is kaptunk ilyen levelet mindkét banktól, akinek tartozunk és valós adatok meg lejárati idő szerepelt rajta!
Azért kíváncsi vagyok a fejleményekre. Remélem a fórumindító megírja nekünk.
Menj be nyugodtan, de ez csak egy tájékoztató levél, amit minden ügyfél megkap a napokban. Arról tájékoztatnak, hogy adataidat átfogják adni a pozitív adós listához.
Ez nem azt jelenti, hogy a futamidő meghosszabbodott, hanem csak kezelik az adataidat.
Mindentől függetlenül keresd meg őket és kérdezz rá. A bemásolt szöveg ismereteim szerint csak egy tájékoztatás semmi más! Mi is küldjük ugyanezt az ügyfeleinknek.
Azért, mert aki nem fizet, azaz nem vállalja, amit aláírt, azokkal nem állnak le jópofizni.
Én sem tenném és VAN hitelem. Engem mégsem tesznek az utcára, velem mégsem szemétkedik az az aljas bank. Én fizetek, mert ezt vállaltam, a bank meg annyit követel tőlem, amennyiben megállapodtunk.
AZ a végtelenül szomorú, hogy az emberek nagy részének semmi fogalma sincs arról, hogy mit írt alá, lövése sincs róla, aztán meg hőbörög. Még mielőtt értené, hogy miről van szó.
A tényeket írom le, nem támadok.
Honnan tudom, hogy nem tudod, mi áll a szerződésedben? Onnan SEJTEM, hogy nem tudtad, mi ez a levél, amit kaptál, nem tudtad, mennyi pénzt fizettél eddig vissza és mivel tartozol, nem tudtad, miért hosszabitotta meg a a bank a futamidődet, azt sem tudtad, megteheti-e egyáltalán, azt hitted, hogy 5 évig fizetsz és kész, azt hitted, hogy most akkor két év alatt negyvenezrével visszafizeted az itt bemásolt levélben feketén-fehéren leírt sokkal nagyobb összegű tartozást...
Ezeket a szerződésed tartalmazza. Ha tudnád, mi van benne, ezek nem lennének kérdések.
Tudod, ilyenkor nem ki kell kérni magadnak sem a bank dolgait, sem az enyémeket. Nem szégyen, ha valaki nem ért a pénzügyekhez. De az a minimum, hogy bemégy a bankodba, ha négy és fél év alatt nem tetted meg egyszer sem és beszélsz velük, hogy mit szeretnél és hogyan lehet ezt kivitelezni. Illetve megkérdezel egy hozzáértőt a szerződések aláírása előtt, plusz a bankban is, hogy mi lesz ekkor, mi lesz akkor stb.
Ezek hozzátartoznak a hitelválláshoz. Nem, most sem támadok, sőt, rosszindulatú sem vagyok. A tényeket írom le, amiket a saját érdekedben követned kellene.
Egyébként pedig, ha az évek alatt egyetlen egyszer sem jutott eszetekbe, akkor legalább most menj be a bankba és kérj alapos felvilágosítást mindenről és a lehetőségekhez képest ütemezzétek át a dolgot, emeltess törlesztőt, hogy hamar túl legyél rajta.
Nem a bank a mocsok, mert azt követeli rajtad, amiben megállapodtatok. A bank a partnered, akivel kommunikálnod kell, mindkettőtök érdekében.
Így sokkal egyszerűbb lesz.
menj be a bankba kérdezd meg mennyi most a tartozásod pontosan és válaljátok be a lehető legnagyobb törlesztőt, akkorelőbb elfogy a hitel.
a lehető legnagyobbnál vegyétek figyelembe hogy a babára is kell lové
Hát nem is csodálkozom, hogy az egész világ röhög rajtunk, meg a bank rendszerünkön.
Az a baj, hogy én már ebből nem látok kiutat. És az a szomorú, hogy a babát is így időzítettük. Most itt állok 7 hónapos terhesen, és még 2,5 év hitellel ami nem kevés, és nincs kiút. el vagyok keseredve. A benzin a csillagokba, az élelmiszer még jobban drágul. És ez még nem a vége.
a kamatemelések nem az árfolyamemelkedés miatt voltak talán?
azok nem fedezték?
Egyet nem értek:
Akkor mi értelme van meghatározott időre (itt 5 évre) kötni a szerződést???????????
Én azt gondolnám, hogy ha X évre kötöm meg a bankkal a szerződést, akkor ők úgy kell kalkuláljanak, hogy én azt 5 év alatt fizetem ki nekik.