Teherbeesés: a fogamzásgátló után mennyi időt kell várni még a próbálkozással? (beszélgetés)
Szia!
Én is most hagytam abba márciusba,áprilisba meg is jött magától kb úgy mintha gyógyszert szedtem volna.De viszont most van a 2 hónap és már megkellet volna jönnie és 10 napja semmi és elvileg csináltam egy pozitív terhességi tesztet.De 9-én fog kiderülni minden mert megyek az orvoshoz.
De ha nem jön meg szerintem te is menjél orvoshoz biztos ami biztos.
Sziasztok!
azt nem tudja véletelen valaki, hogy az utolsó megvonásos vérzés után mennyi idővel kell hogy megint megjöjjön(ha megjön)?
Sziasztok Lányok!
Én közel 10 évig szedtem gyógyszert. Több, mint 2 évet vártam, hogy "kiürüljön a szervezetemből" és hogy a méhnyálkahártyám megvastagodjon. (2007. február 1. óta nem szedek semmit.) 2008. okótbere óta próbálkozunk a Babával, s még semmi!
Ez így van. A bogyó „célja” a méhnyálkahártya elvékonyítása;)
Igazából annak kell regenerálódnia ahhoz, hogy teherbe lehessen esni
sziasztok :)
én is úgy tudom, ahogy Regina, tényleg nem a kiürülés miatt, hanem hogy beálljon a normális ciklus, stb., vannak sokan, akiknek 2-3 hónapnál előbb nem is sikerül, mert addigra rendeződik a peteérés, stb.
és ha közben esik teherbe valaki,l vagy közvetlen abbahagyás után, akkor sincs baj, a mai gyógyszerek már elég jók...
szerintem sokkal fontosabb egy kis felkészülés a szervezetnek olyan szempontból, hogy egészségesen kell táplálkozni, kerülni a sok E-s kajákat, feltölteni a vitaminháztartást, stb.!
Sziasztok!
szerintem teljesen fölösleges bármennyit is várni... mi vártunk több mint egy évet, egy éve próbálkozunk és még nem vagyok terhes...
sokszor könnyebb egyből a bogyó után teherbe esni, hogy a hormonoknak le legyen ideje megborulni...
egyik barátnőm sok évig szedett fog.gátlót, mikor abbahagyta kétszer megjött neki normális időben, azóta 2-3 havonta mesntruál és nincs peteérése... nekik is többet ért volna ha nem várnak szerintem...
Szia!
Gratulálok a babához! Már én is alig várom hogy legyek egy közös kicsikénk :)
Sziasztok!
Én azt olvastam valahol,hogy kell kb 1 év mire teljesen kiürül az nö szervezetéböl a bogyo hatása.Én már 5éve szedem.Nekem még 2 havim van itthon,azt beszedem és utánna abbahagyom.Inkább több legyen az idö,minthogy valami probléma legyen utánna :)
nem kell várni, a dokim mondta. Én mégis vártam egy hónapot, tehát egy gyógyszer nélküli ciklust. Nem azért, hogy kiürüljön, mert ez baromi nagy hülyeség. A mai gyógyszerek egy-két nap alatt kiürülnek a szervezetből.
Sokkal inkább azért, mert állítólag a fogamzásgátlók elvékonyítják a méh nyálkahártyáját, ezért nagyobb a vetélés valószínűsége. Gyógyszer abbahagyása után viszont ismét vastagodni kezd majd.
Én gyógyszer mellett lettem terhes;)
A mai fogamzásgátlók már annyira kis mennyiségű hormont tartalmaznak, hogy már nem lényeges a több hónapi várakozás. Nem véletlenül van a gyógyszerpapíron is hogyha elfelejtette bevenni,akkor kiegészítő védekezést kell alkalmazni;)
További ajánlott fórumok:
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- Ki próbálkozik novemberben teherbeeséssel?
- Tervezett teherbeesés időpontja előtt szerintek mennyivel korábban kell a fogamzásgátlót letenni, és még másképp védekezni?
- Miómát találtak a méhemnél. A teherbeesés érdekében az eltávolítása után mennyi idővel, mikor próbálkozhatunk újra?
- Mik a tünetei a fogamzásgátló melletti teherbeesésnek?
- Bélendometriózis műtétem volt, előtte Mistral fogamzásgátlót szedtem, mekkora a teherbeesés esélye?