Tegnap megszült a molly-halunk. Mit adjak a picinek enni? (tudásbázis)
ha nem tudsz ivadéktápot venni, akkor a nagyobb tápot törd finomabbra.
Egy ideig megteszi.
Nálunk sem bántotta az elején.....de jobb félni mint megijedni címmel.....Sickó is órákat feküdt az akvárium előtt.Hát,mindegy.Most pihi,aztán még lehet lesz akváriumunk.Iagazából,apa sz.tem túlvállalta magát,már a takarítás stb....
Nekem ha lesz,egy kicsivel megelégszem,guppykkal,mollykkal.Én nem szeretem a nagyokat,meg az aranyhalakat sem.Csak a pindurikat.(Azok kissebbet is piszkolnak....)
anyuméknál van hatalmas akvárium, aranyhalakkal.
+ macska (volt időszak, hogy egyszerre 3 is)
nem bántották a halakat, de szívesen nézegették az akváriumot!
jaj,de irigyellek.
Hosszú évekig nekünk is volt akváriumunk.
Kezdtem én guppykkal,mollykkal.
Aztán apa a nagyokkal,aranyhalakkal.
Aztán lett 1 cicánk és jobb félni,mint megijedni a halak mentek.
Aztán lehet később lesznek....
na pédául, mikor lehet őket betenni a nagyokhoz?
tegnaptól sokat nőttek, szinte majdnem duplájára
mindenképpen tedd őket külön akváriumba, vagy rengeteg búvóhelyet készíts nekik, ha a többiekkel együtt tartod őket, bár jobb külön tenni, mert a nagyok felfalják őket
ivadék táp van a szaküzletekben, ill. mint itt írták a tojás sárgáját egy kis vízzel szétnyomkodod és szemcseppentővel mindig egy keveset raksz a vízbe
a picik össze-vissza cikáznak, olyan fürgék, csak nem látom, hogy ennének
azt sem tudom, hogy jól tartjuk-e őket. mert ebben a pici akvárizumban 3-4 literes, nincs levegőztető. az szükséges nekik is?
Szia!
Fogalmam sincs milyen halunk van, de narancssárga. Amikor szült, akkor a tápot összetörtem ripityára kiskanállal,vagyis inkább szétnyomkodtam:) Bár az nem lemezes volt hanem az amelyik kis darabokból van és minden akváriumi halnak jó:)
További ajánlott fórumok:
- Hozzátáplálás: mikor kezdjük, mit adjunk a picinek? - Ahogy én csináltam...
- 1 éves picinek mit adhatnék anyatej helyett, ha nem fogadja el a tápszert, tejet, kakaót?
- Igaz, hogy ha a picinek a kutacsa be van "horpadva", akkor szomjas?
- Lehet összefüggés a megszült gyermekek száma, és az újabb terhesség alatti mellnövekedés között?
- Mióta megszültem a kisfiamat, ritkán vagyunk együtt. Ez már öt éve volt, mit csináljak, hogy kívánjon?
- Idegbajos lettem mióta megszültem kisfiam, nagyon vártam...