Idegbajos lettem mióta megszültem kisfiam, nagyon vártam... (beszélgetés)
Én anyós vagyok, egy lassan másfél éves unokával. A fiam segít a feleségének. De ha elfogadsz egy tanácsot, akkor kérd nyugodtan az anyósod segítségét. Velem sokat van a kicsi. Sétálok vele, játszok, vigyázok rá. Most hétvégén nállam is aludt. Amíg velem van, a menyem vagy vásárol, vagy takarít, vagy épp edzésre megy a fiammal. Nekem nagyon jó, hiszen az unokámmal lehetek. A menyemnek jó, mivel biztonságban tudja a kisfiát, és egy kicsit fel tud töltődni. Nagyon szeret az unokám, de az anyukája és az apukája a leg fontosabb neki. Ezt csak azért mondom, mert gondolj mindnyájatokra. Ez segítség mindenkinek, nem csak neked. Nincs jobb egy nagyszülőnél, aki szeretgeti a fiad, amíg te kicsit pihensz, kicsit a férjeddel vagy. Mellesleg pont egy nagymama hiányzott legjobban amikor nekem voltak kicsik a gyerekeim.
Iktassatok be, heti egy két napot, amikor ő fürdeti, és altatja, Akkor neked is lenne egy kis pihenés.
Ráfeszültél,,,én is azt mondom kérj segítséget ha olyan az anyósod.
Bűntudatod ne legyen ,anyák vagyunk nem szentek,mindenki volt így.Ha nyugodtabb leszel ,,a babád is nyugodtabb lesz,,és az egész család:))
Márpedig tedd félre ezt a megfelelési kényszert, nem is értem kinek kellene megfelelned, meg miben. A gyereknek is és a férjednek is szüksége van rád, neked meg rájuk. Kérj, vagy fogadd el a segítséget az anyósodtól. Nem beszélve arról, ha a gyerek nem szokik hozzá a nagyihoz, később nem fog elmaradni vele. Szokjanak ők is össze.
Köszönöm a hozzászólásokat, mindenből van vmi kis igazság ami jelen van nálunk. Apuka ugye dolgozik, sőt túlórázik is mert ugye hitel, háztartás, létfenntartás egy fizuból meg az ami az anyának jár kevés. anyatejes a kisfiam így még csak én tudom etetni, takarítás, mosás, és mire haza ér apu legyen kaja. Szóval igen sok van rajtam, kb napi 22 órában enyém a gyerek. Apuka besegít amiben amikor tud, de este hagy aludjon mert neki meg a munkába kell erő. Ingerlékenység oka lehet kialvatlanság, meg a megfelelés, bűntudat. Segítséget kaphatnék a közelben lakó anyóstól de nem kérek, magamnak férjemnek akarok megfelelni. Csak bűntudatom van mert sokszor nincs türelmem az altatásra, várom h végre kicsi nyugi legyen, hogy tudjam békésen alszik. Sajnos a sokat küzdöttünk hogy gyermekünk legyen, erre mikor itt van pont rá nem jut elég idő.
Így elképzelem a Te szempontodból szegény férjet, mekkora papucsot csinálnál belőle :) Hazaesik a munkából, és rögtön főzzön mosson takarítson, és nevelje a gyereket. Aztán meg csodálkozunk a sok szétment családon
Lehet, hogy sztereotípia, de elég gyakori. A férfiak nagy része még mindig így élni életét.
Menj el egy homonvizsgálatra, lehet pajzsmirigy problémád lett, ez elég gyakori. Illetve szülés utáni depresszió vagy csak szimplán a kialvatlanság, fáradtság, rengetek új dolog. Nem tudom a férjed segít e a háztartásban vagy a kicsi körül, mert ha nem, akkor az is plusz gond.
Vagy simán nem bírja a gyereksírást és idegessé teszi.Ilyen is van.
Honnan veszed, hogy nem segít? Az én férjem mindent megtett, mégis éreztem magam idegbajosnak.
Szerintem nem kéne az ilyen hülye sztereotípiákból kiindulni, hogy a férj nem segít...
Mennyi idős a babád?
Első szülés után az ember teljesen más tudatállapotba kerül, ez szerintem teljesen normális. Aztán fokozatosan megszokja, hogy anya lett és javul a helyzet.
Vagyunk, voltunk igy ezzel egy páran. Majd alakul.
Szerintem ez amiatt van,mert apuka nem segít.Nem csak magadnak szülted.Rendezze ő is,úgy mint a házimunkát is.Sajnos sokaknál megvan ez a kényelem,ez a régimódi mentalitás,hogy a nő dolga minden.
Ha segítene nem lennének ilyen gondolataid hidd el!
Felismerted,,most változtass kicsit.
Voltunk így ezzel páran az elején. Persze nem lényegtelen, hogy ez mióta tart...
További ajánlott fórumok: