Te mit teszel, hogy védd a környezetet? (beszélgetős fórum)
Ezt nem én találtam ki csak olvastam: hogy a PET palackot úgy is lehet újrahasznosítani,hogy a gyökér mellé ássuk,hogy csak a palack szája illetve egy kicsit több látszódjon ki.Előtte kiszúrkáljuk a palack, majd föld alatt levő részét.Ezt újratöltögetve a víz mindig közvetlenül a gyökérhez jut.
:) ..és azt is olvastam,h egy nyugdijas kínai néni napi 8 órát tölt legyek csapkodásával = környezetkímélő :) /szeretik és ismerik már a városlakók/
igyekszem mindent újrahasznosítani
Akkor igen, de azóta lezárták (beláncolták) a kaput :(
a szappanmaradékokból folyékony szappant főztem, vagy lehet vele mosni fekete holmikat is.
Volt hogy zöld gerilláskodtam. :) /hibiszkuszt ültettem egy elhagyott területre.
a használt olajat nem a lefolyóba öntöm, hanem egy PET palackba teszem, és kirakom az utcára, hamar elviszik a szegények, akiknek még az sincs
Itt is van a kertben egy tartály, amibe az esővíz esik és lehet vele locsolni, de ezt nem én találtam ki, hanem akkor már itt volt a házban, mikor még nem laktunk itt.
A PET palackokat én is gyűjtöm(nálunk nics szelektív hulladékgyűjtés)
Gyűjtjük az esővizet(mert nálunk júliustól októberig előfordul a hónapokig tartó aszály)és ha a hordók már megtelnek,nincs mibe tárolni az esővizet,akkor szoktam a palackokat használni.
Ez azért is jó mert(csöpögőre állítva,megfelelően a növény alá helyezve)kupakját lazítva, alkalmas csöpögtetős locsolásra. (nem mutat ugyan jól az udvaron széthelyezett palack/ok DE! hasznos!
Mániákusan környezetvédő vagyok - még a földről is felszedem a PET palackot, mert valaki gyűjti az iskolában, és kicsit lemosom hideg vízzel és odaadom annak a gyereknek, aki gyűjti (ill. a nagyijának)
akkor nagyon ügyes vagy...
igyekszem annyi fát ültetni amennyit csak bírok,komposztot készítek..próbálom a szemetet(amit csak lehet)újrahasznosítani.pl:betoncső elemekből készítettem kaspót,úgy,hogy mozaikoztam a külsejét...irigykednek is rá....:))
sok mindent - a bemutatkozó szövegemben leírtam, és itt is már felsoroltam
a komposztba valókat áthozom a szomszédaimtól is, oda dobom.
Ha kihúzom az elektronikus cuccokat, akkor azzal spórolunk?
A mikrót nálam nehéz kihúzni, illetve visszadugni.
A vízzel, sőt a gázzal is takarékoskodom én is.
mindég össze szedem a szemetet azért probálok minédég mindent külön gyüjteni,fákat ültetek,álltalában minden elektronikus cucot ki huzok vagy kikapcsolok,a vizel is probálok takaréskodni...
Sok mindent, gyűjtök mindent szelektíven és komposztba teszem ki a szerves hulladékot
Én mégis lehet, hogy veszek egyet, pláne, ha van kisebb is - és kipróbálom. Végül is védjük a környezetet, mert mit hagyunk az unokáinkra? Koszos vizet, levegőt, stb.
Végeztem már kutatások én is róla!Elégedtek voltak az ismerőseim,mégsem használom:( Ne kérdezd meg,hogy miért....nincs válasz:(
A mosódióról olvastam a neten, kedvem lenne venni, de vajon szépen kimossa-e a ruhát?
Eszembe jutott még hogy eltüntetnék pár 'veszélyes hulladékot' de az momentán nem legális... :-D
én is szeretem a régi fajta zsebkendőt, nemrég vettem is párat, mert ha rongyos, akkor ki kell dobni.
És hogy vált be?
Itt is van euros bolt, ha jó, akkor veszek én is.
Most tesztelem a mosódiót, ami már az euros boltban is kapható itt.
Tömbszappannal zuhanyzok mert sokkal kevesebb víz leöblíti mint egyes olajos-tapadós tusfürdőket.
+ újra tölthető elmeket használunk, ahol nem azt speciális gyűjtőbe dobjuk, a gyógyszert is ilyen helyeken semmisíttetem meg (már ami a régiekből visszamarad, mert újakat nem igazán veszek), pár hónapja visszaszoktam a ruhazsebkendőre (találtam édesanyánál egy csomót és olyan szépek)
Megpróbálom eltalálni a szemetes kukát... :)))
További ajánlott fórumok: