Te mit teszel a tiszta környezetért? (beszélgetés)
Mi nem veszünk szemetes zsákot, csak simán a kukába dobjuk a szemetet, bár így többször kell kimosni:)
boltban saját zacskóba teszem a pékárut amit otthonról viszek, vagy papírba teszem ha van, szövet táskában viszem haza, vagy kartondobozban (a boltban mindig van éppen kiürült árus doboz, amibe bele tudok pakolni,ha nincs sorfeltöltéssel segítve az eladót, lesz:))
ezenkívül a szokásos takarékos izzók,stb...
és kivitelezőként szoktunk elég sok helyen esővíz gyűjtését kialakítani, amit vissza lehet forgatni WC öblítésre, vagy szivattyú nélküli energia mentesen működő szennyvíztisztítókkal lehet spórolni
Nálunk a komposztálható hulladékot külön gyűjtik.
És a zsemle csomagolására adott műanyag zacsikban szoktam lefagyasztani ez-azt.
És nem szoktam porszívózni, inkább több kisebb rongyszőnyeg van a szobákban és a nappaliban, azt könnyedén kirázom, és ki is tudom mosni.
A járólapot és a parkettet pedig felsöpröm és felmosom.
Vízkőoldásra nagyszerű az ecet, vagy egy kicsit megnedvesített sütőpor. 1-2 percet hagyod állni a mosdón-fürdőkádon utána áttörlöd, jobb mint az összes drága tisztítószer.
Penész ellen az egyszerű hypó.
Ezüst ékszer tisztítására 1 csomag sütőpor, 1 dl víz (min. 2 decis pohárba, mert fut.)
Szia!
Mosódió, mosószóda, ecet, környezetbarát mosószer (dm-es denkt wollwaschmittel, vagy vmi hasonló, kezdem használni a mosható pelust, és a mosható, papír popsitörlőt, szelektívbe megy a papír, üveg, pet palack, nem, vagy minimálisan permetezzük a gyümölcsfáinkat, ha a virágok tetűirtására mosódiófőzetet használok. Nincs a háztartásunkban kukazsák, a tonnányi itthon lévő műa szatyrot használjuk, sőt, nem csakszatyrot, pl a wc-papít zsacskóját is. Azt a zacsit sem dobjuk ki, amiben zsemle volt. Takarékoskodunk az alufóliával is, soxor azt is többször föl lehet használni, pl ebéd maradékát betakarni vele, úgy megy a hűtőbe, így, ha egy hangyányit is, de kevesebbet mosogatunk. Ja, víz: a mosógép öblítő-, gyerek fürdővize lesz a felmosásra használt víz. 2x is meggondoljuk, hogy mit hányszor teszünk a mosógépbe.Meg van saját kertünk is. És nagyon igyekszünk spórolni az árammal, természetesen energiatakarékos izzókkal. Én még a kartonbútorokkal is szemezek :)