Te hogyan altatnád el 15 hónapos gyermekedet (tudásbázis)
Csak elméletben tudom a választ.:) Állítólag fokozatosan kitolódik, mígnem már csak a délutáni marad.
Nálunk nem nagyon tolódott el, általában déltől alszik 2 órát, pontosabban az ébredéstől számított 4 óra múlva. Délután tovább fent tud maradni, 20-tól van alvás.
Húúú, ez nálunk is nagyon komoly gond volt tavaly nyáron, mert a legfelső szinten laktunk egy panelben. Az akkor újszülött lányom egyáltalan nem aludt, sírt, folyamatosan szopizott, de mindent ki is hányt egy napig- a meleg miatt. Félő volt, hogy kiszárad.:(( Ezért gyorsan beszereztünk egy mobil klímát.
A mostani lakásban szinte nincs is szükség rá (2. emelet), de a tavaly nyarat nem húztuk volna ki nélküle...
de ha tudod a megoldást, akkor nem értem...
ha nagyon álmos a gyerek, elalszik előbb utóbb.
AZ én fiam is 15 hónapos, de szerencsére nincs gond az alvással!
Reggel 1/2 7-7 körül kel, délelőtt 1/2 10-től 11-ig, délután 2-től 1/2 4-ig alszik, este pedig 1/2 9-től reggelig!
Én első perctől kezdve külön szobába tetem tőlünk, de a nagy tesójával egybe! Ha ő elálmosodik, magától bemászik az ágyába (ki van véve az ágyból 2 rács) és alszik.
A kórház után problémásabb volt a dolog, de leültem mellé, elsimogattam a hátát, arcocskáját, haját, dúdoltam neki és már aludt is!
Egyébként ha ott ülök mellett nem alszik el, szórakoztatja önmagát, a tesóját és engem is! Így ha alvás időben bemászik, betakarom (anélkül nem alszik el, fogja a takaró csücskét) és magára hagyom. Ajtón kívül azért figyelem!
Próbáld meg így, hátha beválik.
Szerintem a délelötti fog eltolódni egy kicsit!
Most már délután van neki is a játék és sétaidő! akkor tudja hogy nem a konyhában van az anya, és talán meg az apa is itthon van :)
hát az is lehet
de akkor melyik a jobb a délelőtti vagy a déutánai alvás ?
bekapcsoltam neki a legkissebb fokozatra a ventilátort és most úgy néz ki hogy el aludt
lehet hogy melege volt pedig csak egy pelus van rajta
tetőtérben lakunk
most jelenleg 37 fok van sőt bisztos hogy melege volt
mert ez már én sem bírom nem hogy ő
minden nap ugyan abban az időben alszik és kell
úgy hogy nem értem hogy most mi van
a párom azt monja hogy nem álmos
e úgy dörzsöli a szemét
A kisfiam reggel 6 kor kel,12 körül lerakom az ágyba,néha kicsit sír,néha egy hang nélkül elalszik.
A lényeg a rendszerességen van.
További ajánlott fórumok:
- 3 gyermeked közül 6 hónapos a legkisebb. Kiderül, hogy várandós vagy, 4-5 hetes. Vállalnád?
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Hogyan és milyen kortól tanítod gyermeked imádkozni?
- Hogyan fogják hívni a gyermekedet?
- A 18 hónapos oltás után volt valami mellékhatás a gyermekednél?
- Te hogyan szereted a gyermeked?