Társadalomismeret a választott tantárgyam. A mediációt választottam mint projekt munkát, de nem tudom hol találok hozzá anyagot? (tudásbázis)
Na erről van szó...
Hülyeség is lett volna arról írni... :-S
Nem felsőoktatásba való ez... :-S
Sziasztok csajok.
Tegnap voltam a tanáromnál,feldobtam a témát (Mónikát)!!!!!!!!!!Válaszát idézem----Ha adhatok egy tanácsot,és szeretne eljutni az írásbeliig akkor sürgősen vcerje ki a fejéből ezt a példát...Na de adott egy 10 cm vastag könyvet Pszichológia címmel.ebben meglesz.Nagyon köszönöm a segítségeteket,aranyosak vagytok.Köszönöm.
Ja, és Mónika külker. főiskolán végzett, tehát alkalmas arra, hogy elvégezzen egy mediátorokat képző tanfolyamot.Nem tudom, hogy elvégezte-e, de feltételezem, hogy kellően felkészült a műsorvezetői feladatára, nem belökték a nézők és a meghívott vendégei elé. Szisza pedig tág lehetőséget adott az értelmezésre, mert ha diák-diák közötti problémáról kell példálóznia, akkor ott sem mediátor van jelen, hanem mediátorszerű feladatot vállal pl egy 3. diák, s esetleg a dolgozat egy probléma felvetéséről,a pro- és kontra érvek felsorakoztatásáról, majd a megnyugtató lezárásról szól. Ha valóban diák-diák konfliktusról kell írnia. De értelmezhető a mondata, hogy arról NEM.Meg tanár-diák sem.Ezért mertem beleszólni, hogy az élet is kínál példákat. De tanultam, kellő ismeretek hiányában ne adjon tanácsot az ember, pláne, ha a kérdezőt sem érdekli a válasz.
Akkor téma befejezve, mindenki azt hisz és gondol, amit akar.Fenntartom magamnak a jogot, hogy naívan én is elmondhassam a véleményemet, mert valaki kérdezett, s azt kezd a véleményemmel, amit akar. De a szavaim hozzá szóltak, nem máshoz.Fognak még egyetemen dolgozatot írni a Joshi-jelenségről. Szisza meg reméljük nélkülünk is megírta a dolgozatát.
A kedvedért megnéztem Mónika pénzügyi területen dolgozottt, plusz megfejelte egy médiaiskolával.
Micsoda meglepetés.
melengető a naivitásod, komolyan-szerinted Mónikának és Joshinak végzettséghez kötötték a kereskedelmi tévék az állást, mert a cél a problémák kiküszöbölése.
Minden tiszteletem, de ezt tényleg nem gondolhatod komolyan.
Ismerem a réteget, velük dolgozom-amivel gondom van már leírtam, ez nem mediáció. és kész.
Legalábbis, ha csak ezekkel példálózna...
Ajánlom a
[link] -t, ott találhatsz a témával kapcsolatos cikkeket...
Szerintem is kiröhögnék, ha a Mónika Show-ról vagy Joshi Bharatról írna a "dolgozatában"...
Ja és ma bárki szerezhet mediátori képesítést 40 órában, 40ezer forintért, akinek felsőfokú végzettsége van. Hiszen bármely területen/családjog, műszaki, egészségügyi.../szükség van független szakemberekre, akik segítik abban az ellentétes feleket, hogy rálássanak problémáikra, tisztázzák érdekeiket, közösen jussanak el a számukra kölcsönösen elfogadhtó megoldáshoz. Úgy gondolom, hogy egy ilyen műsor vezetését senki nem merné elvállalni, ha ezeken a területeken nem szerzett volna végzettséget, képzettséget, ismereteket.
Ha azt a sötétséget, butaságot, jellemtelenséget,erkölcstelenséget statiszták el tudják ilyen módon játszani, akkor az őket megrendező kiérdemelt volna már minden díjat. Ezek valóban így élnek, és gondolkodnak.És nem fogod tudni kikerülni őket, bárhol is dolgozz: légy pedagógus, orvos, eladó, villamosvezető...Elfogadom, hogy Mónika célja inkább a botránycsinálás, de Joshihoz kétségbeesett emberek fordulnak-akik sokszor maguk is hibásak abban, ahol vannak. De egy válófélben lévő párnak megmutatni azt, hogy közös érdek miatt inkább össze kell tartaniuk, és nem férfi és nő szerepüket, hanem a szülő szerepüket kell előtérbe helyezni-szerintem ez már mediáció. Jó, hogy egy bulvárműsorban nem oldhat meg évtizedes problémákat, de egy dolgozat megírásához lehet problémákat, eseteket gyűjteni. Szerintem.
senem szakmai senem környezeti senem képzettségi feltételeknek nem felelnek meg ahhoz, hogy ott mediáció follyon.
ez kb. olyan mintha azt állítanád, hogy a betelefonálós quiz játékok terjesztik a kultúrát.
De ezek megrendezett statisztákkal teletömött provokáló showműsorok-ember nem veszi komolyan azt, ami ott megy-pláne társadalomtudományi szinten.
Ami pedig a mediátori szerepet illeti komolyan röhej, ha ebbe a definícióba őket bele tudod tuszkolni.
Nézd, ha társadalomismeret a témád, akkor bizony az a felhozatal, ami az említett műsorokban megjelenik, az a táradalom része. Homokba dugja a fejét, aki erről nem vesz tudomást. Igen, biz. rétegek erkölcsi normája a béka valaga alá ért:tudatlanok,felvilágosulatlanok,felelőtlenek...és pedagógusoknak,ügyintézőknek,orvosoknak ezzel kell szembesülni.Tehát minden olyan személy, aki a konfliktusaik kezelését felvállalja, az egyben mediátor.Tehát Joshi, ha csak annyit tesz, hogy mindkét felet meghallgatja, s megpróbája őket szembesíteni önmagukkal, már tett egy szarkalépést afelé, hogy elgondolkodjanak önmagukon. Tehát én nem viccből írtam, szégyen, hogy ilyenek is élnek közöttünk, de élnek!
mint elrettentő példa gondoltad mónikát mint mediátort vagy mi?
ugye csak viccelsz?
Ja bocs, azt hittem általánosságban kell róla valami. Ennél többet én sem tudok róla:P Sok sikert hozzá!
Elemezd a Mónika, vagy a Joshi Bharat szerepét! A mediátor egy semleges személy, aki két fél konliktusát tárgyilagosan nézi, és megpróbálja tanácsaival az ellentétet feloldani, vagy közelíteni a nézeteiket. Válófélben lévő pároknak is ajánlják, hogy forduljanak mediátorhoz.
Szia.nem igazán konkrétan egy diák-diák konfliktust kéne elemznem.Tanár-diák sok van de nekünk az nem jó.
Remélem erre gondoltál.
[link]
;)
Sziasztok.Társadalomismeret a választott tantárgyam.A mediációt választottam mint projekt munkát.De nem találok hozzá anyagot.Segítsetek ha tudjátok hol keressek.köszönöm
További ajánlott fórumok: