Tarjatekercs tejfölös reteksalátával recept
A Tarjatekercs tejfölös reteksalátával hozzávalói:2 csomag retek
20 dkg főtt, füstölt tarja vékonyra szeletelve
1 doboz tejföl
kevés liszt, mustár
borecet
olívaolaj
A Tarjatekercs tejfölös reteksalátával elkészítési módja:
A retkeket a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük. Megsózzuk, pár csepp borecettel összekeverjük és félretesszük. Pár reteklevelet megmosunk és apróra vágunk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A sonkaszeletek felét apró kockákra vágjuk és beletesszük az olajba. Megborsozzuk, pár percnyi pirítás után hozzáadjuk a retekleveleket is. 1-2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál mustárral és a tejföl felével besűrítjük a keveréket. Pár perc elteltével elkészült a töltelék, amivel a sonkaszeleteket megtöltjük. Kiterítjük a hússzeleteket, majd ráhalmozva a tölteléket feltekerjük őket. A félretett retket kinyomkodjuk, hozzákanalazzuk a maradék tejfölt és alapos kevergetés után tálalhatunk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 30. 23:22
A tarjatekercs tejfölös reteksalátával elkészítési módja és hozzávalói.