Táppénz kiszámításához szeretnék segítséget kérni (beszélgetés)
Ne keverd össze, mert a gyerek után amit igénybe veszel, az a családi adókedvezmény, az adójóváírás, ami havonta 12100 Ft.
Te is veszélyeztett terhes vagy?
Na, én mostmár teljesen elvesztettem))
A napi maximum engem nem érint, mert 150e a bruttóm. Két gyerek után veszem igénybe az adójóváírást. Nem voltam sem betegszabin, sem más egyéb távollétem nem volt. Tud esetleg nekem kalkulálni valaki?
Sziasztok!
Aki veszélyezetett terhes annak ugye az első naptól jár a táppénz (itt nincs betegszabadság). A táppénz összege attól függ, hogy van e előzmény, voltál e előtte táppénzen hosszabb ideig,GYES-en voltál e...stb... akkor annak az alapja lesz a napi 100%. Július 1-től nem lehet több a kifizetett táppénz összege több 5000 Ft-nál. Tehát neked lehet a megállapított táppénz 60 %-a 6000, akkor is csak 5000 Ft-ot kapsz érte.
Hát pontosan nem tudom de kb ha a netto fizud 60%át számolod kevesebb nem lehet max kicsit több ha nem vonnak mindent.
Cég függő sztem ,én 2 hetente adom le nálunk 25 -én van az elszámolás havonta így 5-én utalnak.
Sziasztok, veszélyeztett terhes kismama vagyok, és sehol sem találok egyértelmű választ arra, hogy miként kalkulálódik a táppénz összege.
Tudna valaki ebben segíteni nekem?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell a Jónás-módszert kiszámítani?
- Axa biztosító reál hozam kiszámítása
- Segítsetek a Jónás nap kiszámításában!
- Gyed alatt összgyűlt szabadság kiszámításához keresem a jogszabályt. Hol nézzem meg?
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?
- Segítséget kérnék GYED kiszámításához!