Tanultál már eszperantó nyelvet? Mi a véleményed? Tényleg olyan előnyös, ahogyan beharangozzák? (tudásbázis)
Ha diplomához valahol el lehet sütni, akkor jó.
Gyakorlati jelentősége, használati értéke nulla.
Én hajós vagyok, időm mint a tenger és az lett a hobbim az utóbbi 10 évben, hogy nyelveket tanulok.
Az eszperantó egy arra irányuló mesterséges nyelv, hogy akár nyelvtani, akár kiejtési szempontból ne tartalmazzon kivételt és szókincse a leggyakoribb élő nyelvek szókincséből legyen összeállítva, ez által a lehető legkönnyebben elsajátítható legyen.
Aki 2-3 nyelvet beszél, pl. egy valamilyen germán (német, angol, stb.) és egy valamilyen román (olasz, francia, stb.) nyelvet, az 4-6 hét alatt napi mondjuk 4 órával megtanulhatja nagyon jó szinten.
De, minek...?
Pár éve megtanultam latinul is azért, hogy jópofa dolog olvasni a régi, akár 2 ezer éves szövegeket, szöveg töredékeket. Egyébként csak időmilliomosoknak és mazohistáknak ajánlom:D
Eszperantót tanulni egy jó játék - nem több.
szia!
3 hónap alatt közép c nyelvvizsga és nem estem túlságosan hasra a tanulásba, mert család és munka mellett csináltam meg.A lényeg egy jó tanár aki minden fontos infót átad és begyakoroltat veled.
sok sikert !
Szia! Ha még olvasod, ma sikerült elküldenem az első email címedre a lemaradt cuccokat. Sajna csak most volt rá időm, hogy egyáltalán nyugiban le tudjak ülni a gép elé. Nem a te postaládáddal volt a baj, hanem a freemailem nem akarta egyben elküldeni, azt nem tudom, hogy mi a baja vele, egyszerűen nem csatolta a dolgokat a továbbításnál, pedig már sok embernek elküldtem, és simán átment. Le volt mentve a gépemen, és így tudtam átküldeni, igaz jó pár darabban.
Jó tanulást és sikeres vizsgát!
sziasztok
Én februárban kezdem majd el. szintén diplomához másod nyelvvizsgaként.
akkor könnyen tanulható ennyire? (persze belefektetett idővel munkával nyilván nem magától.. :) )
Szia! Nekem van jópár cuccom, ha kell, írj!
Szóbelihez vannak kidolgozott témaköreim, ezeket én is kaptam, aztán én magamnak még kidolgozgattam, stb. vannak szituációim is, elég sok, középszintű. Írásbelihez is van egy jópár anyagom, tesztekhez jó kis gyakorlóprogramom.
Én végigcsináltam az online tanfolyamot az eszperanto.hu-n, nagyon-nagyon jó, beleveri az emberbe a nyelvtant, a végén meg van a középfokhoz szószedet is, stb. Szerintem nekem ezért sikerült olyan jól az írásbelim.
Sziasztok! :)
Csak benéztem, hogy miket írtok. Most kezdtem el tanulni az eszperantót.
:) Nem , nem azt állítottam, hogy mázlija van mindenkinek akinek sikerül! Azt írtam, hogy az egyik ismerősöm 1 hónapos tanfolyam után középfokon vizsgázott és sikeresen! Én tudom, hogy mennyit tudott, együtt is tanultunk.... ő is tudta,hogy nem érdemelte meg...Az egyik fordításhoz SEMMIT nem írt és 4 pontot kapott rá.(akkor még nem kellett 40%)
Nekem az első vizsgámon 7 pontot adtak a szövegértésre,úgy,hogy egy betűt se írtam, mert el se jutottam akkor még odáig!
mire kaptam 7 pontot?
Megtekintésnél most nem volt kiértékelve csak a magyarra fordításom! A többi feladatban csak pipák voltak és semmilyen javítás, áthúzás....bármi amit esetleg legközelebb máshogy tudnék csinálni! A szövegértés ugyan így! Kipipálgatva,de a pontokat nem kaptam meg! Ott voltak a helyes válaszok, ez jó indoklás volt fel is lebeztem...sablon szöveget kaptam válaszul.
Én elhiszem, hogy én is hibázok!!Azt is elfogadom, hogyha olyan pontokat kapok,ami még nem éri el a középszintet, de ha én veszem a fáradtságot,hogy felutazok megnézni, akkor ők rendesen javítsák ki!(És ne adományozzanak nekem 7 pontot ha nem írtam semmit!)
Csak az a legrosszabb , hogy úgy érzem ennek nincs vége, mert az számít,hogy befizessék minél többen! Ha tudom, hogy ennyit kínlódok nem kezdek bele, hanem 2 év alatt már angolból is levizsgáztam volna! Csak csalogatott az, hogy 3 hónap alatt nyelvvizsgát ad...Nem a nyelvvel van bajom még mindig, hanem a vizsgaközponttal!!Szerintem nem teljesen korrekt amit ott csinálnak! Köszi, hogy írtál és meghallgattál! Írj még!:)