Tankönyv árak (beszélgetés)
Eladóak egykori tankönyveim kíváló új állapotban
középsulisoknak:
- ZávodszkyGéza - Történelem III. nemzeti tankönykiadó - 500FT (bolti ár 1.300 körül)
- Salamon Konrád - Történele IV. nemzeti tankönykiadó - 500FT
- Kaposi József, Szabó Márta, Száray Miklós - Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez (írásbeli) 12. évfolyam, és az Ehhez tartozó megoldó kulcs EGYÜTT - 700FT!!!!
- Kaposi József, Szabó Márta, Száray Miklós - Feladatgyűjtemény az új történelem érettségihez (írásbeli) 9-10 évfolyam - 300FT
- Madocsai László - Irodalom szöveggyűjtemény 11. - 300FT!!
Telefonom: 0670/259-50-64
Budapest
Szia!
A mi csomagunkban 21 db könyv , munkafüzet van, közöttük 7 vagy 8 db ilyen előírt füzet is. Szépek, aranyosak az ábrák , de teljesen igazad van, valahogy mi is megtanultunk írni-olvasni, úgy, hogy a tanítónéni írogatta a füzetbe a gyakorolnivalót. El se tudom képzelni, hogy ezt a rengeteg cuccot mind használni fogják (+ Mosó Masáék). Plusz még valamilyen foglalkoztató folyóiratot is rendelnek majd nekik. Viszont hagyományos füzetet alig kellett vennünk:))
Sziasztok!
Mi tegnap vettük át az elsős tankönyveket. 16500 -ft-ot fizettünk (nincs benne nyelvkönyv, plusz ehhez jön még Ablakzsiráf,Mosó Masa, Gőgös Gúnár), hát, mit mondjak, néhány majdnem dobtunk egy hátast az ár hallatán.
Nem tudom, hogy "nyomorfalva" hol található a térképen. Csak, hogy tudd: az ingyenességre jogosultak EGYETLEN FILLÉRT SEM fizethetnek az iskola által kötelezően előírt oktatási anyagokért. Ez alól a munkafüzetek sem kivételek! A középiskolát nem tudom, mert ált.-ban dolgoztam.
Egyébként nem értem az iskolás korú gyermekek szüleit. A romániai magyar gyerekeknek jár iskolázási illetve óvodakezdési támogatás 20.000 Ft/fő, Ti miért nem kéritek?!
Ez szörnyű!!
Azt hiszik mindenkinek arany bányája van!
Nekünk 15000 lesz a könyv általános 2 osztály!
Sziasztok!
Nekem 3 gyerekem van, tavaly az ingyenes tankönyvek 15000 Ft-ra fájtak.
Mert a munkatankönyv nem ingyenes a plusz gyakorló (tanítónéni által kért- ergo kötelezó) nem ingyenes, a középsulis angol 3600 Ft (ja a gyerek fel van mentve angolból) és a középiskola csak a támogatás összegéig ingyenes.
Az idei: másodikos tk 13000 körül, a két középiskolásnak nem tudom, de például az iskolai könyvekről nem lehet listát kérni az iskolában. Merthogy nagy a rokonság ismeretség, egy csomó középsulissal.
Mert: fölösleges anyuka a tavalyi kiadás úgysem jó. Új kell.
Engem érdekelne a 9.-es.
Tudnál képeket küldeni?
A határon kívüliek kapnak gyerekenként 20.000 Ft beiskolázási támogatást! A mi gyerekeink miért nem kapnak?! Ők bizony kevesebbet érnek?
Egyébként nálunk a Polgármesteri Hivatal néhány éve szüntette meg a szegregációt az iskolákban, ezáltal minden évfolyam ugyan abból a típusú könyvből kell, hogy tanuljon. A szülők pedig megszervezték, hogy ott ahol már nincs szükség a könyvekre beadják a könyvtárba és onnan el lehet vinni, térítés mentesen. Sajnos még mindig sok olyan család van, ahol inkább nem esznek, de akkor is újat vesznek.
Nálunk az iskolákban úgy szokás-mivel minden gyereknek van számítógépe-hogy sok könyvet nem kell megvenni.
Akinél van Internet, az letöltheti, akinél nincs, az megkapja pendrive-on.
Nem teljesen értek egyet a dologgal, de olcsóbb, az biztos!
Az én kislányom most általános iskolás elsős!
És 28000 Ft volt a könyv!!!
Plusz 3500 a nyelvkönyv.
Nekünk is mindig 20 fölött volt az utóbbi években, igaz már gimis. Tizenvalamennyi a tankönyv+a nyelvkönyvek is majdnem ugyanannyi.
Hiába van 3 gyerek, nem járt semmi kedvezmény. Nagyok főiskolára, egyetemre járnak, ők "így" már nem gyerekek.
Szerencsére az oktatás még ingyenes, de a füzetek,könyvek,íróeszközök nem.
Az oktatás meg olyan amilyen, van ahol megüti a nívót, van ahol tényleg fizetned kell, hogy a gyermeked meg is tanulja a kötelező tananyagot, ne csak iskolába járjon.
A tankönyvekért amióta az eszemet tudom mindig kellett fizetni, és mindig húzós volt az ára,mint ahogy előttem említették, a nyelvkönyvek és szakkönyvek meg csillagászati áron kaphatók.
Némi szervezéssel meglehetne oldani, hogy az előző évfolyamtól átvegyétek a tankönyveket, némi térítés fejében, lehet van aki ingyen is átadná. Egy próbát megérne szerintem.
Szió!
Én tavaly fejeztem be a gimit, remélem nem baj, hogy én is írok.
A 21ezer még nem is annyira "sok", nálunk volt olyan, hogy csak a nyelvkönyv 15 ezer forint volt, plusz ehhez még a normál tankönyvek(8 osztályos gimiben jártam, utolsó évben kellett csak 10ezret fizetni a tankönyvekért). Az oktatás nem ingyenes, főleg ha az ember szeretné ha a gyereke jól beszélne idegen nyelveket, sajnos a mai közoktatásban a nyelv-tanítás....enyhén szólva gyatra.
Az ingyen tankönyv sem olyan jó, nekem egy évig járt, de akkor a könyvet nem lehetett beborítózni, se aláhúzni, semmit nem lehetett... a munkafüzeteket meg meg kellett venni ha bele akartam írni...
Szerintetek helyes, hogy a jövőre 7. osztályba lépő gyerekemnek 21.600 Ft-ot kell fizetni a tankönyvekért??
Hol van itt az ingyenes oktatás?
Mi lesz azzal a gyerekkel, akinek a szülei nem tudják kifizetni a tankönyv árát?
Mert ugye az ingyenes tankönyv csak egy szűk rétegnek, méghozzá úgy hogy nekik ezért az égvilágon semmit nem kell tenniük, csak a markukat tartani.
További ajánlott fórumok:
- Nagycsaládos anyuka létemre fizetni kellett a tankönyvekért! 30000 Ft volt! Mit szóltok hozzá?
- Mennyi nálatok a tankönyvcsomag ára?
- Hiányzó tankönyvek
- 3 gyerekre milyen kedvezmények járnak?(utazás, étkezés, tankönyv, adó)
- Kaptatok már tankönyvről csekket?
- Nincs meg valakinek véletlenül a pénzügyi számviteli ügyintéző képzéshez szükséges tankönyvek bármelyike?