Tanítónénik! (beszélgetés)
Sok sikert a munkádhoz!
Nekem egy pár évvel ezelőtti szülői értekezlet jutott eszembe. Akkor kezdő tanítóbácsi kapásból egy ötödikes osztályt kapott napközis tanárként. Ahogy láttam rajta, és be is vallotta kicsit megijedt.
Ötödikes gyerekek, rendetlenek, huncutak.
Az első nap hirtelen zavarában felvetette a gyerekeknek, hogy csinálanak két kicsi táblát, pirosat és zöldet. Ezt tilos a napközi alatt, ezt lehet a napközi alatt.
És elmondta, hogy a gyerekek maguk sorolták a tilos és megtehető dolgokat. És meglepő módon sokkal több volt az a dolog, amit a napközi alatt meg lehet tenni.
Utána együtt kinyomtatták ezt a két táblát és kirakták az osztálytermbe.
Később, ha valaki hangoskodott, rendetlenkedett, a tanárbácsi csak finoman rámutatott a tilos táblára a falon és máris csend lett :)
Nekem ez nagyon tetszett.
:D én csak anyuka vagyok :))))
De találj ki valami jót :DDD
:)
Volt már osztályom, nem ők az elsők. De ugyanazt nem akarom náluk is csinálni, mint az előző osztályomnál :)
Van pár ötletem már, csak gondoltam érdeklődök, ki hogy csinálja.
Csak ügyesen :D rajtad áll vagy bukik a gyerekek jövője :D
Sok dicséret, sok mosoly :)))
És hadd járkáljanak, egyenek igyanak :)
Sziasztok! Elsős tanítónéni leszek. Érdeklődnék, hogy ki milyen szorgalom jutalmazási rendszert talált ki a gyerekeknek?
A magatartás táblám megvan, de jól jönnének az ötletek :)
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Jó iskola, jó tanítónéni, 30 fős osztály, vagy...
- Alsós tanítónénik, segítsetek!!!
- Külföldön dolgozó bölcsis-, óvó-, tanítónénik - tapasztalatok?
- Tanácsot kérnék, hogyan tarthatnánk meg a tanítónéninket?
- Miskolci negyedik osztályos szülők tapasztalatait várom a jövőre elsős tanítónénikről és az iskolákról!