Táltosasszony (Kincső története) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Táltosasszony (Kincső története)
Nagyon tetszik és valódi értéket képvisel.
Igen, így kellene minden gyereknek mesét mondani.
:))) Eszedbe ne jusson "védekezni"!!! Aki ennyire rendben, mint Te.
Köszönöm, hogy olvashattalak.
Kedves mamma2!
Én pontosan értem, miről írtam. Sajnálom, hogy neked ez már túl "magyar" és "sokk".
Csók (tsók), vagy ahogy régen mondták: apolgatlak. :)
(lásd. - csak a könnyed olvasmányok kedvéért - Kodolányi János: Boldog Margit című könyvét)
Ahogy a többi hsz-t elolvastam, nem hiszem, hogy az zavarná a megjegyzőket, hogy szerkesztés közben ki lettek szedve az elválasztó csillagocskák.
Tényleg a szövegértéssel vannak gondok. Én is inkább valami könnyedebb olvasnivalót ajánlanék.
Természetesen nem arra gondoltam, hogy a Gesta Hungarorumból, vagy az Arvisurából meséljünk a gyerekeknek.
Benedek Elek magyar mese- és mondagyűjteménye a legtöbb gyereket leköti. Említhetném még Lázár Ervint, Lengyel Dénest.
Talán több érték eljutna hozzájuk, mintha a tévé mesecsatornáinak japán borzadályai.
Valóban érdekes. Egy viszonylag egyszerű szöveg értelmezése kifog egyeseken. Mindegy, talán Fable, Marsh, esetleg a Romana füzetek... Hála istennek, mindenki talál olvasni valót a maga szintjén.
Hoppácsak! Coelho-t majdnem kifelejtettem.
szerintem azt a narrátor mondja:-)
nekem is sokk:-)
- Rakják a máglyát - motyogta Karsaly sátra homályában, miközben nehézkesen fűzte tarsolyát övére. - Ő akarta így… hát legyen… -, majd hirtelen felkapta a fejét. Gyermeksírást hallott, halk hüppögést. Odacsoszogott, s félrehúzta a sátortakarót. Maszatos kis alak kuporgott előtte, két kezével átfogva térdét, sarkán hintázva.
Ugrás a teljes írásra: Táltosasszony (Kincső története)