Találtam hazafelé az utcán egy tízezrest és eltettem. Nincs... (beszélgetés)
Most ez komoly? Ugyan miért kell álszenteskedni? 😫
Mennyi idős vagy, hogy gyerekként volt már forgalomban 10 ezres? 🤣
Na ma be is vásároltam belőle mindenféle nasit, ha már várandós vagyok, legalább ketten örüljünk a talált pénznek a babámmal 😄.
Hajléktalannak elvből sem, mert piara költik. Kaját szoktam nekik vinni, de az látszólag a többségnek nem nagyon szokott tetszeni, sőt volt aki kérdezte, hogy nem tudnék inkább pénzt adni kaja helyett? Hát nem .
Nem bolt közelében találtam így nyilván sehova nem tudtam volna leadni. Na meg senki tulaj neve nincs a pénzre ráírva, így ha volt közelében találtam volna és beviszem, nyilván ott se lett volna a boltosnak sem fingja róla ki hagyta el aztán gyanítom szépen zsebre is rakta volna. Így most én lettem gazdagabb ezzel a pénzzel, és tényleg nem érzem magam szarul, hogy eltettem. Aki elhagyta meg vessen magára.
Mondjuk szerintem 30 év nem telhetett el. :D Mióta van a 10 ezres forgalomban? Lehet nagyobb gyerek voltam mar :D
Mivel szinte semmi esély megtalálni, azt aki elhagyta tartsd meg nyugodtan. Ha mégis még szeretnéd köszönni az égieknek akkor legközelebb adakozz egy hajléktalannak .
Én utoljára gyerekként vesztettem el a pénzt, de akkor pénztárcástól. Anyam leküldött a boltba egy 10 ezressel, hónap vége volt, semmi pénzünk nem volt már, igazsag szerint csak kenyeret kellett volna vennem, de nem volt itthon kisebb pénz. Gyorsan megvettem a kenyeret, fizettem, aztan valószínű a pénztárcát meg beleraktam a kosárba, ami ott is maradt. Visszamentem azonnal ahogy észrevettem, közel lakunk a bolthoz, 5 perc se volt szerintem, kis falusi bolt, akkor még nem volt Coop meg Real, kérdezem a boltosoktól, nem találtak egy pénztárcát, nem találtak. Bejártam minden szögletet a bolt meg a hazunk kozott, minden bokor alá benéztem, és nem lett meg. Krva szar érzés volt, nem is tudtam hogy mondjam el anyamnak, aki 2 műszakban dolgozott, elmentem nagyanyamhoz, ő meg a drága jó lélek, egyből odaadta a pénzt. Ez az eset óta eltelt vagy 30 év, de én azóta mindig duplán megnézem hogy nalam van a pénztárcám ha kilépek a boltból. :) Valószínű épp ezért én meg se tartanék talált pénzt, mondjuk ez esetben nem tudom kinek lehetne leadni.
Aki találta, annak lehet hogy nem nagy összeg.
Aki elveszítette annak bizonyára az, legyen az egy kisnyugdíjas, vagy háziasszony, akárki.
Megtalálni a gazdáját szinte lehetetlen, így légy vele boldog.
A pénzt elveszítő pedig tanuljon meg vigyázni az értékeire.
Én az ezer Ft-ot vittem vissza másnap reggel az üzletbe, este csináltam napi elszámolást... az üzletvezető hálásan köszönte. Persze, hogy hiányzott este a kasszazárásnál. Nem nagy összeg, de én is nyugodtabb voltam így.
Persze, ha nem jöttem volna rá, hogy melyik üzletben adtak rosszul vissza, akkor én sem töröm magam, de azon a napon csak ott vásároltam.
Mi nagyon hülyék vagyunk ,egy pénztáros becsapta magát 20 euróval.Visszaadtuk neki.
Azért egy tízezres a mai világban sajnos nem akkora összeg, hogy bármi komoly dologra lehessen költeni. Meg hát igazából enélkül is meg tudom magamnak venni amiket szeretnék, szükségem van.
Bocsi! Nem kioktatni akartalak, hanem azt írtam le, ahogyan én kezeltem volna.
Természetesen úgy használod fel, ahogyan neked a legjobb.
A bizti boy valószínűleg úgyis éltette volna szerintem ha odaadod neki.
Hát azért azt gondolom, 35 éves fejjel tudom mit csináljak ezzel a pénzzel...
Tavaly séta közben előttem ment egy anyuka babakocsival, mellette egy kisgyerekkel. Az anyuka zsebéből kiesett egy ötezres a szemem láttára. Felvettem és visszaadtam neki. Rendkívül hálás volt.
Ha úgy találtam volna, hogy a közelében sincs aki elvesztette én is eltettem volna lelkiismeret furdalás nélkül.
Tavaly nyáron, egy bevásárlóközpont parkolójában találtam 20 ezer forintot. Első gondolatom az volt, hogy beviszem és odaadom a biztonsági őrnek. Aztán ezt gyorsan kivertem a fejemből. Elraktam...
Nekem sem lenne bűntudatom, hisz ki-mit talál övé!!(persze ez csak egy mondás, nem mindenre vonatkozik)
Én eddig "csak" 5 ezrest találtam az utcán kora reggel, minden zokszó nélkül eltettem!🙃
Költsd olyan, egyébként valóban szükséges dologra, amit ennek hiányában nem tudtál volna megvenni.
Nem is kell, hogy legyen, más találja meg az is elteszi! Örülj a szerencsédnek!
További ajánlott fórumok: