Találtam egy kismadarat, de nem tudom, mivel etessem? Segítsetek!!! (tudásbázis)
Szerencsére - azaz a rozsdafarkú szerencséjére - Kiarám nem jött rá, hogy az egy kismadár... Pedig mutattam neki! Csak hát ugye szegényke már nem úgy viselkedett, mint egy madár. :(
Különben nem hiszem, hogy szegény párának nyugodt elmúlása lehetett volna, mert Kiara mindenképp szeretgetni akarta volna... :)
Remélem én is, hogy mindkét csajom szeretni fogja az állatokat.
A nagyobbikkal tutira nem lesz "baj", már másfél évesen azért hisztizett, mert meg akarta simogatni a feketerigókat. :D
:'( Oh, sajnálom!!!
Olyan szép kismadár volt...
Most fáj a lelkem.
Te megtettél mindent! <3
Drágák vagytok, de sajnos elkéstünk... :(
Mire odaértem a csipesszel és az első ízeltlábúval, amit találtam, már a hátán feküdt és haldoklott. :( Még tátogott, így addig piszkáltam a csőrét, míg kinyitotta, beletettem a rovart.
Azt a dögöt még lenyelte, de sajnos mire vittem a következőt, már nem lélegzett. :'(
Végignéztem, ahogy elernyed a kis teste és végleg kiszáll belőle a lélek. :'(
Idén megint nagyon sok kismadár pusztul el, azért is reméltem, hogy tudok rajta segíteni... :'(
Pár éve jártam én is így nyaraláskor a Balatonnál, ugyanilyen madárkával.
A férjem ornitológus rokona mondta telefonon, hogy etessük kukacokkal. Horgászboltban szereztük, de sajna a madárka nem élt sokáig.
Ha jól látom, egy rozsdafarkú fiókát találtál, ami nem is csoda, hiszen most van a költése időszak. Illetve van tolla rendesen, szóval nem hiszem, hogy a közelben van a fészek (,de persze nézz körül), mert talán elugrált, illetve repdesett.
A rozsdafarkú rovarevő, tehát lisztkukaccal érdemes etetni. Azt szerintem a kisállatkereskedésben tudsz beszerezni, vagy gilisztát feldarabolva adagolhatsz neki, hiszen már aligha vannak nyitva a kisebb üzletek (nem tudom, hol laksz :) ).
Csórikám nagyon gyenge, menni sem nagyon tud, repülni egyáltalán nem. Anyóséknál a fenyőfa alatt találtam. Még nem fogtam meg!!!
Nem tudom, mennyire látszik a képen, de szürke, és rozsdabarna farka van!
További ajánlott fórumok:
- Vadnyuszit találtam, mivel etessem?
- Találtam egy kb. 2 hetes kiscicát, mivel etessem, hogyan gondozzam?
- Végeztem a sulival, de nem találtam még állást. Regisztráltattam magam a munkaügyiben, de azt nem tudom hogy most akkor van-e tb-m?
- Találtam egy kis verebet, de nem tudom, hogy mit csináljak vele?
- Fánkot szeretnék sütni, de annyi féle receptet találtam. Nem tudom melyik lenne jó.
- Honnan tudom hogy arany-e a gyűrű, amit találtam?