Vadnyuszit találtam, mivel etessem? (beszélgetés)
Sajnálom.
Sajnos nagyon ritkán maradnak meg fogságban.
Nagy mozgástér kell nekik.
Nagyon sajnálom!
Pedig már én is hittem benne, hogy sikerül felnevelned. Nem valószínű, hogy szúnyogcsípés miatt halt meg, de nem találgatok.
Részvétem...
(A test 'állapotából' ki lehet következtetni mi történt. ha a szúnyog végzett vele, akkor a lágy részek megduzzadnak, esetenként a szőr is kihullik.
Ha kaja állt a háttérben az a hasából látszik.)
Ne sírj, inkább gyógyulj meg mihamarabb!
Ha valóban a hiányod zavarja, kérd a családodat, hogy valamelyik aktuális ruhadarabodat, ami őrzi a szagodat, terítsék a közelébe. Nálam ez bevált, ha este(be voltak zárva, tőlem távol) nagyon izgatottak a drágáim, rátettem egy régi pizsamámat a ketrecre, vagy valami használati tárgyamat.
Az emberi hang és a szag (méghozzá a gazdié) nyugtatólag hat a nyulakra, anno a tévét kapcsoltam be nekik, órákig lekötötte őket:)
Mégis leginkább az ágyamat szerették, vagy a párnát, amin általában ülök, oda telepedtek le.
Okos legyél vagy semilyen :) megy ez neked!
A nyul tényleg okos állat,ha lenne nyuszid akkor tudnád.Nekem már volt 5 nyuszim,Bobo a 6.
Imádnivalóak...
:D
Alma...:S
:DDDD
Én meg pont azt állítom, hogy az esze és a személyisége miatt szerethető állat a nyúl.
Fenébe a cukisággal, neked ha volt is valaha nyulad, hát nem törekedtél a megismerésére.
Nyilván vannak közöttük is kevésbé értelmesek, ez ugyanúgy a személyiségükhöz tartozik, mint az emberekéhez.
Ez is csak egy olyan sztereotípia, amit meg kell dönteni. A nyulak nem gyávák és nem is édes kis cukiságok. Önálló akarattal rendelkező, önfejű, öntörvényű lények, akiknek nehéz elnyerni a bizalmát. Teljesen mások, mint egy kutya vagy egy macska, ezért nem is lehet hozzájuk hasonlítva intelligenciatesztet csinálni...nem fogja visszahozni a labdát..de egy kettőre túljár az eszeden, ha megfelelően van nevelve, akkor betartja a 'háziszabályokat' és természetesen szobatisztaságra szoktatható.
Lehet vele kommunikálni, megérti a jelzéseidet, de ez egy bizonyos szintű és mélységű kapcsolatot kíván. Figyelni kell rá és tiszteletben tartani a véleményét, valamint ismerni a jelzéseit(a testtartástól kezdve a hangjain át). Olyan szerencsében volt részem, hogy két csodálatos állattal köthettem össze az életem, sajnos az egyiküket tavaly elvesztettem.
Nem értem...
;-)
Zöldhez anyukája nélkül ez a nyuszi még elég fiatalka....
Majd később, de egyetértek, a nyulak nem ostobák.
Nekem van nyuszim és egyáltalán nem ostoba.
Répával,almával,szénával,táppal,zabbal lehet etetni.Vizet igyon.Salátát,füvet csak keveset adj neki nehogy felpuffadjon.
Szerinted.
Egyátalán nem ostoba.
Aki meg az aranyosságáért tartja, az nagyon sok mindenről lemarad.
Örülök, hogy jól van a nyuszid! Ügyes vagy.
Ha eddig megmaradt, akkor már valószínűleg sikerül felnevelned. Nem nekem lett igazam, de ez a jó.:)))
Nincs mit.Nem,nincs baj szerencsére csak nem voltam gépnél.
Ha netán elpusztulna akkor megírom,de azt nagyon nem szeretném.Nagyon életrevaló nyuszika.
Nyuszikám eddig nagyon jól van,szerencsére.Egyre elevenebb,futkározik -ugrál eddig nem nagyon szokta ezt csinálni.Már kezd mindent megrágni meg kaparni.Azt hiszem lassan itt az ideje leszoktatni a tejről.Fogai is vannak,bogyózni is elkezdett eddig azt sem láttam.Bízom benne hogy most mar megmarad.
Még mindig velem alszik,annyira okos kis nyuszi.
Azzal biztos gond lesz,hogy nem szereti a bezartsagot mert neha mikor a ketrecben van akkor nagyon akaratos lesz meg is sértődik,máskor viszont gond nélkül el van benne sőt magától is néha bemegy.
Jelenleg ez jut eszembe :).
Étkezési célra fogtam meg, de sajnos az ólban dobta be a törölközőt.
Úgy nem volt rá gusztusom.
Pedig már nagyon régen ettem.