Mivel etessem? (beszélgetés)
Annak lesznek komoly következményei,ha nem adsz neki.
Persze aki a tápszer gyártók zsebét akarja tömni,és beveszi,hogy a tehéntej méreg (évszázadokig mondjuk senkinek nem lett semmi baja tőle de mindegy...) az tegye azt,csak a gyereket sajnálom ha a megvonástól később baja lesz.Lásd nem is olyan rég az ajánlást a gluténről.Arra is azt fújták ne add a gyereknek 1 évig,lett is egy csomó lisztérzékeny.Most meg már 4-5 hó között ajánlják.De te tudod,nem akarlak meggyőzni,pláne nem vitázni,veszekedni,csak számomra még mindig felháborító,hogy a mi gyerekeinket használják (használnák) kísérleti patkányként...én nem hiszem,hogy a mű tejital,jobb mint a frissen lefejt tehéntej.Mondom ezt úgy,hogy a lányom 5 hetes korától tápszeres volt,de alig vártam,hogy 1 éves legyen,és kaphassa a tehéntejet.
Én megtettem....sőt még szakmai továbbképzésen is voltam a témában.....De mindenki azt ad a gyerekének,amit akar....
Én tudom,hogy a saját gyerekemnek 1 éves koráig nem adók semmi tehéntej alapú élelmiszert....szín tejet pedig 3 éves korig nem javasolt adni....Elég komoly következményei lehetnek a nem megfelelő táplálásnak...és itt nem az asztma-ra gondolok...
Ó te biztosan jobban tudod...nem fogok veled vitázni....Én nem adn
Szakember vagy?
8-10 hónap között mehet a tojás sárgája,1 év után a fehérje!
Tejtermék is mehet már,csak a tej nem!
Nekem nem úgy mondta a védőnő:-D
De neten is 9-10hó körül ajánlják.Heti egyszer és csak a sárgáját.
De amúgy én úgy gondolom hogy nem feltétlen a hót kell nézni hanem hogy mikor kezdte az ember a hozzátáplálást,illetve hogy miket eszik már a baba.
Szia mi már dumcsiztunk ezt neten találtam gondoltam ide másolom remélem nem baj.
Úgy gondolom hogy múltkor elég sok mindent leírtam mit lehetne!Esetleg arra is kíváncsi vagy hogy hogyan készítsd?
Szívesen segítek.
Ha a vérszegénység kis fokú, akkor gyógyszeres kezelésre nincs szükség, ilyenkor vasdús étkezés elegendő lehet. Csecsemőkorban erre legjobb az anyatej, mely fél éves korig fedezi a baba szervezete számára szükséges vasat.
Ha a baba már nincs anyatejes tápláláson, akkor vassal dúsított tápszerek adhatóak.
húsok, máj, zöldfőzelékek,tojássárgája,gabonamagvak
Az étrend minden nap kell,hogy húst tartalmazzon vashiányos vérszegénység esetén,mert a növényekből a vas rossz hatásfokkal szívódik fel.Hasznosulását a folsav és a C-vitamin segíti,így a gyümölcsök és a sötétzöldleveles zöldségek.A reggelihez érdemes 100%-os narancslevet fogyasztani.A főétkezések mindenképp tartalmazzanak húst,halat,felvágottat.A máj fogyasztása hetente egyszer ajánlott.
További ajánlott fórumok:
- Vadnyuszit találtam, mivel etessem?
- Találtam egy kb. 2 hetes kiscicát, mivel etessem, hogyan gondozzam?
- Találtam egy kismadarat, de nem tudom, mivel etessem? Segítsetek!!!
- Mivel etessem a perzsa cicámat?
- Mivel etessem vesebeteg cicámat, ami teljes értékű fehérjében gazdag?
- Brit rövidszőrű macskát mivel etessem?