Fánkot szeretnék sütni, de annyi féle receptet találtam. Nem tudom melyik lenne jó. (tudásbázis)
Szintén :)))
Bátran ajánlom, nagyon finom!!!
Mi újság, megsütötted???
Hogy sikerült???
Sziasztok!
Tegnap sütöttem pont én is fánkot. Én a Horváth Ilona szakácskönyvből a szalagos fánkot készítettem. Nagyon fini lett, még az este el is fogyott!!
Igyekeznem kellett vele, mert itt volt a lányom barátnője, és Ő is alig várta, hogy kisüljön az eleje :DDDD (Meg nemsokára jött is érte az anyukája, ezért siettem olyan nagyon.)
Dagasztás után beleraktam a kelesztőtálba, a tálat becsomagoltam egy plédbe, és ráraktam a radiátorra.
Ilyen hamar még soha nem kelt meg!!:DDD Ennek ellenére nagyon finom lett!
desszert.eu
én itt találtam meg kedvenc fánk receptem.Sok sikert :)
Köszi itt is!! :)
Igaz most éppen fogyózok,de a családnak elkészítem!
A tészta kel ám magától.:)) Csak meleg kell neki.:))
Na jó csak vicceltem.:DD
Elküldenéd Nekem a receptet ha szépen megkérlek???
Van olyan is, hogy 15 perces fánk, ez gyors (igaz,hogy nem kelttészta) de az Én igényemet kielégíti, (mert inkább itt ülök mint a kelttésztát kelesztem☺☺☺)
A Sosem írtam .... c. naplómban van kép, ha kéred a receptet Írom:))
Félre a kishitűséggel!!! :D Ez tuti sikerülni fog, még dédnagymamám receptje, én is ezt veszem elő.
30 dkg liszt
3 toj sárgája
1 1/2 dkg élesztő
4 dkg cukor
4 dkg vaj
2 dl tej
pici só
kávéskanál rum
1/2 citrom héja
Tejbe felfuttatni az élesztőt.Fakanál hátuljával kiverni, hogy hólyagos legyen, keleszteni. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtani. éles szélű pohárral kiszaggatni.
Bő zsírban kisütjük.
Apró tanácsok: amikor teszed a zsírba, az egyik felét kicsit nyomd be az ujjaddal, nem kell átlyukasztani a tésztát, csak egy horpadást nyomni bele. :) Ezzel, a horpadós felével lefelé tedd a zsírba. Hamar sül, néha nézd meg, nehogy megégjen.
Kérdésedre szívesen válaszolok.
Sok sikert!!!! :)
Szia!
Nekem van egy bevált receptem,én mindig ezt sütöm,elég sok lesz belőle,de nagyon hamar elfogy.Szerintem ha megpróbálod nem ér csalódás!!!
További ajánlott fórumok:
- Új fogyi receptet találtam!
- Gofrit szeretnék sütni! Bevált receptet kérnék! :)
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Fél kiló lisztből szeretnék palacsintát sütni, le tudja valaki írni a receptet így? :-)
- Ismer valaki egy olyan banános torta receptet, amit nem kell sütni és úgy kezdődik, hogy 1liter tejben megfőzünk 4 vaníliás pudingot...?
- Fánkot szeretnék sütni, tud valaki valami nagyon jó receptet. Soha nem csináltam még!