Szülinapi vacsorára mit ajánlotok? (beszélgetés)
Sziasztok, és boldog szülinapot az Ünnepeltnek! Én nagyon szeretek főzni,és rengeteg ötletem is van, de nem mindenki van így, és néha az idővel is versenyt kell futni.ezért egy egyszerű ételt ajánlanék, amit előre el lehet készíteni, hidegen és melegen is jó.Vendégvárás esetén amúgy is van még egy csomó teendő, és nem jó ha a háziasszony és a lakás tele van ételszaggal. Vacsorára nem feltétlen adnék levest, de kihogy.
Nem tudom mi a konkrét neve, mert hozzám is csak szájhagyomány útján jutott el, és a hozzávalókat én sosem mérem, valahogy ráérzek az arányokra.
- csirke, v. pulykamell,
- tojás,
- liszt
- sajt
- tejszín, tejföl
- só, olaj
A husit szeletekre vágom, kiklopfolom, besózom, bemártom lisztbe, tojásba, és kiolajozott jénai tálba rakom rétegesen, a rétegek közé ízlésszerint sajtszeleteket, vagy nagylyukú reszelőn lereszelve. Sztem minél vastagabb a sajtréteg,annál jobb. Tetejére bőven tejszín, tejföl, egy kicsit megszurkálva,hogy az alsóbb régiókba is eljusson. Fóliával, vagy a jénai tetővel befedve megsütöm, ha majdnem kész, a tetejét még bőven megszórom reszelt sajttal, és visszarakom a sütőbe, mig rózsaszínű lesz. Meg ne égjen, mert keserű lesz! Szeletelve olyasmi, mint a dobostorta.Abban a tálban tálaljuk, amiben sült, ezért nem ajánlott egy összeégett tepsiben készíteni. Én petrezselymes burgonyát szoktam adni hozzá, mikróban pillanat alatt felemelegszik, és jó, (persze nem előző napi).Jó hozzá gyümölcskompót, olyan mint az almakompót, csak van benne más gyümölcs is, ami kikerül, mndenféle, nem elfőzve,éppen csak, egy kis fahéjjal, szegfűszeggel, vaniliás cukorral.
Süteménynek pl. kakaós piskota,tetéjre vegyes gyümölcsíz, arra szép párhuzamos sorokban fejtett meggy (befőtt) és az egész beöntve csokival. A meggy sorok mentén vágjuk fel hosszúkásra, minden darab tetején 1-1 sor meggy van. Ez is egy ötlet, ha nem most, máskorra.
Van ötletetek szülinapi ebédre?
Kicsi lányom 2 éves lesz, most pénteken, kb. 15 személy a család.
Olyan érdekelne, ami hamar megy, előre lehet készíteni.
Ilyesmire gondolok:
-leves-valami zöldséges, húsos
-második- natur krumpli vagy tört krumpli, sült, csirkecombból és disznúhúsból.
Érdekel, még fűszerezes is.
Köszi.
Mi holnap tartjuk meg az unokanővéremmel a születésnapunkat, mert csak most sikerült összehozni. Sokan leszünk, megy majd a hülyeség!!
Nálunk lesz:
Kakaspörkölt, tarhonyával és nokedlivel + cékla
Rántott húsok rizssel
Sütik:
Keleti csemege, Lajcsi szelet, pogácsa
Gesztenyetorta, ananászos-túrós torta.
Adunk az élvezeteknek!!
Okééé. :)
Megbeszéltük.
Sütés-főzés témában otthon vagyok. :D
Remélem találtál valami jó receptet az általunk felsoroltak között.
főtt krumoli.mi más? :)
na meg koviubi. :)
Én is aug-i vagyok. :))
Okés, megegyeztünk.
És mi legyen mellé a köret?
Hogy kapásból ennyi finomságot írtál, receptekkel.
Az a meglepő...
augusztus 1-én.
és mondjuk valami jó nehéz kaját! V:) bírkapörkölt? én nagyon szeretem! :)
Imádok sütni-főzni, főleg sütni. :)
Mi olyan meglepő? :D
:DD
Mikor születtél?
Mit szeretnél enni?
Kedves emagdi, cseteica, Suhi, mazsi9, pitzburg, tinendo, jocoanya, fruzsen, s.irma köszönöm az ötleteket. Bocsánat, ha valakit kifelejtettem, az reklamáljon.:)
A baj, csak annyi, hogy most volt a tavalyi szülinapom, mér itt az idei is. A 30-at valahogy megszoktam, de 31??? Olyaaaaaaaaaaaan sok.
egy óra???? :)
de hiszen van rá egy éved! :)
csokitorta! :)
oldalassal! :DDDDDDDDDD
ÉN TUTI SZAKÁCS VAGYOK! :)
DE SÜTNI NEM FOGOK! :)
Boldog szülinapot kívánok! Én úgy gondolom egy ilyen jeles napon azért nem kellene szigorúan diétázni.
Hideg sültet (csirke, vagy pulyka vagy esetleg hal) sok sok fincsi salátát és valami kicsit "fitt" "diétás" édességet készítenék.
Az édesség ha diétás attól még a nem fogyizóknak is finom! Főleg ha nem tudják!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- Mit egyek vacsorára, ami nem hizlal és ráadásul fogyaszt is?
- Mit teremtsünk az asztalra vacsorára?
- Elengednéd a 10 éves gyerekedet a Laser Force Arénába szülinapi buliba?
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...