Szülésem és a 8 hét szenvedés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szülésem és a 8 hét szenvedés
Remélem már jól vagytok és csak hasonló gondolataim vannak, mint az előttem szólónak...
Az ilyennek bevonnám az engedélyét, ez a minimum...
Hát tudod, elmegy a régi dokid a k.... anyjába! Bocs, hogy ilyet írok, de ekkora felelőtlen hogy lehet valaki???
Lizához gratulálok, remélem, azóta nála is megszüntek azok a fulladásos dolgok.
Jesszus! Ilyen minek megy el orvosnak? Nem értem. Annyira szomorú, hogy az egyik legszebb csodát, néhány orvos, hogy el tudja b@szni.
Reméljük nem lesz semmi gond!
Sajnálom! Nem vigasz, de nem olyan ritka, hogy marad bent lepény darab, sőt, állítólag valamennyi mindenkinél marad, csak ez 90%-ban kiürül. Szülés után közvetlenül csak akkor kaparnak, ha nagyon muszáj, mert sokszorosa a kockázata a méh kilukadásának, mint később. Első szülésem után az ergam csepp- még több ergam csepp - még annál is több ergam csepp majd köret történetet mi is végigjátszottuk, de még csak 10 napos volt a lányom, mikor műtöttek. Második szülés után szintén nem akart a méhem kiürülni, akkor az ergam csepp-még több ergam csepp verzió után egy frappáns húzással némi hormonnal megvonásos vérzést kreált a doki, így megúsztam műtét nélkül, bár utólag úgy gondoltam, hogy a műtéti megoldás nekem egyszerűbb volt, mint a "gyógyszeres küret", csak a szoptatás miatt mégis ez volt a jobb. Én úgy néz ki, így vagyok összerakva sajna, senkit sem hibáztathatok érte, nem műhiba (igaz lepény darab nálam nem maradt elvileg, legalábbis a szövettan nem igazolta, csak mindenféle törmelék.)
Burokrepesztéskor az is előfordul, hogy megsértik a baba fejét. De az tuti, hogy ha egyszer elfolyt a víz, akkor egy mezei uh-gal meg lehetett volna erről győződni, ha már nem hittek neked.
Sajnálom, hogy rossz élmény volt! Igazából valahol szerencsésnek is érezheted magad, mert 37. héten, ha a dokik is tök éretlen méhszájról beszéltek, mégis simán szültél, az nagy mázli ám. Ilyenkor nagyon sok a császár.
Remélhetőleg most már minden rendben lesz, nagyon boldog babázást kívánok!
örülök, hogy most már minden rendben, sok boldogságot a kislányodhoz
légyszi nekem is írj privát üzenetet ki és hol tette ezt veletek
Gratulálok a babához, és szívből örülök, hogy semmi bajotok nincs már!!!
Nekem a második gyermekemet tette el majdnem láb alól az ügyeletes doki, szerencsére, mikor megjött az én dokim, sikerült még helyre hozni a hibát, de perceken múlt, hogy nem halt meg vagy nem maradt szellemi fogyatékos a gyermekem...Sajnos nagyon sok felelőtlen és nagyképű doki van.
Az én fiamnak is hasonló volt az első élménye, csak neki szándékosan karcolták meg a buksiján a bőrt, kellett egy-két csepp vér ph-mérésre. Attól tartott a doki, hogy feltekeredett a köldökzsinór a nyakára, és a ph-értékből tudták meg, hogy nem.
Nem tudom, te érezted-e, de én igen. Azt a pillanatot, amikor megkarcolták a fejét, boldogan elfelejteném. Úgy éreztem, hogy a gyerekem szétszaggat belülről, mert minden végtagját minden irányba kivágta. Iszonyú élmény volt.
Teljesen egyetértek veled!
Engem ismerősök arra a dokira akartak rábeszélni, akit szívből gyűlöltem. Ugyanis vizsgálaton irgalmatlanul megalázott, pusztán szavakkal. Aztán az egyik ismerősöm, aki nagyon agitált, hogy ezt az orvost fogadjam meg, rahedli pénzt kifizetett ennek a dokinak, aki egy vacsorameghívás miatt nem indította meg a szülését, pedig nagyon zavaros volt a magzatvíz. Az addig egészséges baba majdnem meghalt. Soha jobban nem örültem annak, hogy hallgattam az ösztöneimre, és maradtam az ügyeletes orvosnál, aki napokkal a szülés után a pihenőnapján azért ment be a kórházba, hogy leellenőrizze a nála szült kismamákat.
Sajnálom ami történt,remélem jól vagytok már!
Nálunk a doki az ollóval vágta meg a kisfiam fejét,mikor megejtette a gátmetszést!
Nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel,mikor a szülés után pár órával szóvá tettem,elintézték egy váll rándítással!
Sziasztok.
A fején csak egy kis felületi vágás lett, de akkor is... Szegénynek az volt a világból az első élménye :/
Szerencsére mamár mindketten jól vagyunk. Nekem megvolt a kontrollom, a szövettan, és rákszűrés is. Minden jó lett.
Köszönöm a gratulációkat.
Itt nem írhatom meg hol volt, de privátban igen.
Én pl azért fogadtam fel orvost, mert nekem már két vetélésem volt egymás után, a dokimhoz járok 10 éve, egyértelmű volt, h nála szeretnék szülni, nem pedig egy idegennél, aki nem ismeri a kórelőzményemet, és el kell neki mondanom, h igen, volt két vetélésem, és ezt és ezt a gyógyszert szedem írja fel (mert pl nálunk felsem írja egy ügyeletes doki a kért gyógyszert..(duphaston, astrix stb., hanem 3 helyről ajánlást kell vinni h írja fel))
A terhesgondozás alatt, az első trimeszterbe pl hetente jártam be hozzá uhra, mert totál bevoltam pánikolva, h ezt a babát is elveszítjük, mindig kedves és megértő volt!Ha ügyeleteshez megyek be elhajt haza (volt már rá példa sajnos, az első baba elvesztésekor sajnos ügyeleteshez mentünk először aki nem írt fel gyógyszert pedig barnáztam és közölte h menjek haza mert úgyis elfogok vetélni ő nem tud tenni semmit, pedig meg sem vizsgált semmi...)
Szóval, lehet h a ti kórházatokba normálisak az ügyeletes dokik, nálunk viszont sajnos nem, és ha azt akarod h rendesen megvizsgáljanak, felírják amit kell, elküldjenek vizsgálatokra vetélések után, akkor bizony fel kell fogadnod egy orvost!
Nekem az az előnyöm lett belőle, h a kislányunk, egészségesen növekszik a pocakomban, hála a fogadott orvosunknak, h elküldött a vizsgálatokra, felírta amit kell!
Bocsi az offért Bébinyuszi,d e ezt muszáj volt megosztanom, h bizony van olyan helyzet amikor kell a fogadott doki!!!Puszi nektek!
Jó egészséget nektek!Próbáld mielőbb feldolgozni a történteket!
Én császárosként jártam így.
Ezt szörnyű volt végigolvasni...!
Remélem, most már minden rendben lesz veletek!!!
Én háromszor szültem, és egyszer sem volt fogadott orvosom; mindig az ügyeletes dokinál szültem, és mindhárom esetben teljesen simán és komplikációmentesen, gátvédelemmel.
Sajnos azt veszem észre, hogy manapság, ha egy nő terhes lesz, azonnal rohan és orvost választ, fizet neki. Kérdem én: miért? Mi előnye van?
Az ügyeletes orvos úgyis ott van a korházban, fel van készülve a munkára, míg a fogadott orvos - ha éppen nem ő az ügyeletes - lehet, hogy épp nyaral, vagy a kedvenc focimeccsét nézi, udvarol... stb. és nagyon nem örül annak, hogy elrángatják dolgozni. Tisztelet a kivételnek!
Ráadásul több ismerősöm is úgy szült, hogy bár volt fogadott orvosa, az nem volt jelen mégsem a szülésnél, mert épp nem ért rá.
Szerintem veszélyesebb fogadott orvosnál szülni, mint ügyeletesnél. Csak sajnos manapság ez ciki, tapaszstaltam... Csak engem ez nem érdekelt, nem foglalkoztam mások véleményével, pedig sokan rá akartak beszélni arra, hogy fogadjak oorvost.
én teljesen felháborodtam :O ezek után már előre félek h velem mi lesz!
remélem mostmár minden rendben lesz veletek, gratulálok :)
Gratula a kislányhoz!
A dokihoz meg.. a helyedben megkeresném a kórház betegjogi képviselőjét és körülérdeklődnék, hogy mit lehetne tenni. Valószínűleg ha veled ilyen nem törődöm volt, mással is ilyen. :S
Ezért kapni fogok a fejemre, de: komolyan azért nem mentél el dokihoz, mert még véreztél és ilyenkor nem illik?! Ezek orvosok, láttak már mindent. Mehetsz vérezve, totál szőrösen, őket nem érdekli... Legalább egy telefont megereszthettél volna, hogy hahó, ez normális hogy nem tudok ülni, annyira fáj?! Sokunkkal ez a baj, hogy nem mernek kérdezni, meg az illem. A tököm az illembe ha az egészség a tét!
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- 5 faktor diéta - fogyás szenvedés nélkül
- A nagyim agyhalott, miért nem ér véget a szenvedése?
- Fogyni szenvedés nélkül, avagy mit üzen a háj lélektana?
- Létezhet az, hogy ilyenfokú, enyhíthetetlen szenvedés az idegzsába vagy az orvos téved?