Szoptatás melletti diéta (beszélgetős fórum)
Megköszönném.
Email címem:retta@rubicom.hu
Elhiszem, hogy nagyon fárasztó éjszakáid vannak, de remélhetőleg lassn alábbhagy ez a gyakori éjszakai cicizés.
A neten egész sok cikket találtam a savtalanításról, csak még nem volt időm elolvasni, ha érdekel átküldöm neked is.
Köszi Retta, hogy válaszoltál.
Nekem is két gyerkőcöm van és egyik után sem sikerült visszanyerni az alakomat, illetve a kezdő súlyomat. Az első teherbeesésem előtt 58kg voltam most meg 70-ről már sikerült leküzdeni 67-68-ra, de ettől lejjebb nem megy. Az álomsúlyom úgy 55kg körül lenne, de egyenlőre kilátástalan a helyzetem. A kisebbik gyerkőc mostanában elég beteges volt, nem nagyon evett szilárd kaját, helyette inkább csak cicilt, reggel, délben, este, na meg persze éjszaka. Volt úgy, hogy 2 óránként kelt fel cicilni. Mostanában kezd egyenesbe jönni, egyre többet eszik, így a cicilés sem annyira gyakori, de amikor azt mondom neki, hogy nincs cici, akkor igen erős hisztibe kezd és zokog, na én ilyenkor megsajnálom, és adok neki.
A savtalanításról én még az égvilágon semmit sem hallottam, de majd a neten utánanézek.
Remélem van valami megoldás a fogyássra így szoptatás mellett is.
Nekem eddig csak a nem eszem "diéta" vált be, de az nagyon 1 hét alatt leadtam 8 kilót, de ez azt jelentette, hogy az ebédem 2 dl Canada Dry volt és slussz. Akkor nem is híztam vissza. Csak amikor a nagyinál nyaraltam "Olyan sovány vagy kicsem!" felkiáltással megtömött. Azóta hízom.
A durva az, hogy szülés után 1 héttel visszanyertem a terhesség előtti súlyomat, aztán mintha a gyerek súlya rám is rám rakódna. Ez a másoik gyermekem után már 30 kg fölött jár és én is szoptatok. 16 hónapos a bébi és mióta közöltem vele, hogy most már jó lenne elhagyni a cicit, azóta naponta 8-szor szopik, előtte csak hatszor.
Hát ennyit az én terveimről.
A savtalanításról hallatok már valamit? Mármint a reklámszövegen kívül.
Sziasztok, tudna nekem vki segíteni abban, hogy szoptatás mellett melyik az a diéta, amit folytathatok és a babának nem árt?
Igaz a gyerkőc már 1 éves múlt, de még mindig nem akaródzik neki leszokni a ciciről.
További ajánlott fórumok:
- Kismama diéta. Fogyjunk lassan de biztosan szoptatás mellett.
- Diéta és a szoptatás. Mit lehet tenni ilyenkor és mit nem?
- Szoptatás alatti étkezés / lehet-e diétázni?
- Milyen diétával lehetne viszonylag gyorsan fogyni 10 kilót szülés és szoptatás után ha nincs sok idő mozogni?
- Ki - mikor hagyta abba a szoptatás melletti fejést?
- Ajánlanátok veszprémi nőgyógyászt, aki támogatja a szoptatás melletti új terhességet?