Ki - mikor hagyta abba a szoptatás melletti fejést? (tudásbázis kérdés)
Én is kb két hónapig fejtem,utánna be állt a dolog,aztán a harmadik hónap táján megint volt egy hét amikor újra fel kellett kelnem hajnalban fejni!
Azóta hullámzik a dolog,de még mindíg elő fordul egy két éjjel-ha Dorkó nem kel fel enni-mikor fejnem kell!
Én kényszerűségből fejtem sokáig.
Az első fiamnál – nagyon tanulatlan voltam ezelőtt majdnem 30 évvel – egyáltalán nem fejtem. Az eredmény: 40 fokos tejláz, hatalmas, betonkemény, gyulladt mellek. A megoldás: fejés. Azt már akkor is tudtam, hogy minél tovább szopik a baba, annál jobb. Elmúlt 10 hónapos, mire a folyamatos fejés mellett elapadtam. Volt, hogy a fáradtságtól félőrülten éjfélkor támolyogtam ki fejni, nehogy megint begyulladjak. A tejért 2 naponta jöttek a gyűjtőközpontból.
8 évvel később a második fiamnál - rettegve az újabb mellgyulladástól - eszelősen fejtem. Így sem úsztam meg a gyulladást, de az már sokkal könnyebb volt. A gyerek már elmúlt 1 éves, mire elapadtam. Akkor is leadtam a tejet.
A 2 gyerekkel összesen kb. másfél hektó tejet adtam le. Megérte, mert 1: a sajátjaim tovább tudtak anyatejet kapni, 2: elkerültem a mellgyulladást, 3: segítettem más csecsemőkön, 4: még pénzt is kaptam mindezért, ami nem kevés GYES kiegészítés volt.
Egy kismama nem lehet lusta!
És a melleim kinézete az egészet egyáltalán nem sínylette meg!
Én jópár hétig fejtem, aztámn annyi volt a tejem, hogy leálltam róla. Szerintem az elején egy pár hónapig érdemes. Volt 2x hogy begyulladtt a mellem akkor viszont kötelező.
Őszintén megmondom, hogy utáltam a fejést, ezért hagytam abba.
én egyáltalán nem fejtem a harmadik gyerkőcömnél- most 16 hónapos még mindig szopik- sose volt sok tejcsim, de mindig elég volt
a másodiknál is csak 3-4 hónapig fejtem
az elsőnél a húgom kislányának adtam azért fejtem 8 hónapig
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Különös módon népszerűsítették a szoptatást. Mi a véleményetek erről, mert én kiakadtam rajta?
- Miért zavar ilyen sokakat a nyilvános szoptatás?
- A szoptatásról mindent
- Szoptatás melletti diéta
- Ajánlanátok veszprémi nőgyógyászt, aki támogatja a szoptatás melletti új terhességet?