Diéta és a szoptatás. Mit lehet tenni ilyenkor és mit nem? (tudásbázis kérdés)
Á, szerintem a szoptatás miatt nem lehet magas a koleszterinszinted.
Most néztem a mérlegelődet. Ha fogyni akarsz, akkor a fehérlisztet és a cukrot hanyagold.
És csak növényi olajt használj.
Sok sikert!
szerintem a sok csoki és a szoptatás. Legalábbis remélem
Köszi a válaszod, kedves vagy :)
A főtt, meleg étel szerintem nem elhanyagolható.
A folyadék és a rost szempontjából. Naponta 2x is ehetsz pl. rántás nélküli zöldséglevest (ha nyersen nem bírod enni.) Sokfélét tudsz készíteni. Karfiol, brokkoli, cukkini, paradicsom, karalábé, káposzta, kelkáposzta, zeller, sárgarépa, vajbab, zöldborsó, tök, stb.
Létezik levesdiéta, én nem próbáltam.
De én nagyon levespárti vagyok. Eltelít,ami jó érzés, de nem hizlal.
Próbálj meg alacsony zsírtartalmú ételeket választani.
Nem lehet, hogy valami étel miatt volt magas a koleszterined?
például az első nap
Reggel: 1 narancs, 2 kétszersült, 1 kávé vagy tea
Ebéd: 1 narancs, 1 tojás 1 tejföl 2 kétszersült 2 kávé vagy tea
Vacsora: 2 paradicsomlé, 1/2 fejes saláta, 2 tojás, 2 kétszersült, 1/2 tejföl
Ezt csak reggelire, vagy egész napra ajálotta???
Szerintem ez kevés. Pl. a kefír nagyon egészséges, és pl. az olajos magvak is.
Majd még írok, most mennem kell.
Kedves vagy!
Van egy fogyókúrás diéta, annó egy dietetikus állította össze (én már próbáltam és jó volt), és az alábbiakat tartalmazza:
paradicsomlé
narancs
zöldségek
parizer, sonka
kétszersült
tojás
túró
tejföl
Szerinted, ez jó lehet? Elég éhes voltam annak idején ettől, de mondjuk kiegészíteném egy kicsit, pl. tízóraira banánnal. Szerinted a tojás ellenére lehet ez koleszterin csökkentő? Azért gondoltam erre, mert egy kicsit elhatalmasodott rajtam a zaba, és ez ilyenkor egy kicsit helyre szokott tenni.
Az igazi rántottát nem tudod helyettesíteni. Ha nem vagy zöldséges, akkor most szenvedni fogsz.
A nővérem jutott eszembe. Ő normál súllyal ment vérvételre, és neki is magas koleszterint mértek, de ő tudta, hogy előző nap vacsira hízott-házi kacsamájat evett, és attól volt magas.
Nem lehet hogy nálad is valami bekavart?
Szerintem kerüld pár napig a tiltott dolgokat, és menj el újra vérvételre. Ha minden oké, akkor ne diétázz tovább.
Szerintem legjobb diéta a vércsoport szerinti.
pl. az "A" vércsoportú emberek nem jól emésztik a húsokat és ez magas triglicerid és magas koleszterin szinthez vezet.
Igen van! Próbálj minél változatosabban étkezni. A tányérodon mindig legyen min. 3 féle, 3 színű étel. A legtöbb diéta hiánybetegséget okoz. Ez a szoptatásnál kerülendő.
Müzlit azért javasoltam, mert egészséges, tápláló, és tutira koleszterinszegény.
A legtöbb dobozos gabonapehely, és müzli is tele van cukorral...:S
Bár gondolom Te is a natúr, cukrozatlan müzli, gabonapehely keverékre gondoltál..
Dióhéjban:
A diéta idején fogyasztható ételek: marha, baromfihús, fehérpecsenye, gépsonka, halak, növényi olajok, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök bőven fogyaszthatóak, kávé, tea, természetesen édesítőszerrel. Saláták fogyasztása, különböző növényi olajokkal ízesítve, grillezett alacsony zsírtartalmú húsokkal.
A diéta alatt nem fogyasztható: liba, kacsa, kolbász, szalonna, magas zsírtartalmú tejek, és termékeik, minden olyan zöldség, ami puffaszt. A bő zsírban sült ételek fogyasztása, túlzott zsírtartalmú sütemények fogyasztása.
További ajánlott fórumok:
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Szoptatás alatt van, vagy lehet-e menses?
- Kismama diéta. Fogyjunk lassan de biztosan szoptatás mellett.
- Szoptatás alatti étkezés / lehet-e diétázni?
- Milyen diétával lehetne viszonylag gyorsan fogyni 10 kilót szülés és szoptatás után ha nincs sok idő mozogni?
- Májproblémákra zsírszegény, fűszerszegény, cukorszegény diétát javasoltak. Mit lehet ilyenkor főzni?