Szoptatás alatti menstruáció? (beszélgetés)
Nekem szülés után 6-hétre megjött a menses,mind két szülésem után.
A fő gond ott kezdödött ,egyik gyermek sem akart tovább szopizni , igy 1-hét fejtem ezt lefagyasztottam a főzelékekbe jól jött később, 3-hét szoptatás a fiamnál a lányom a menses előtt , alatt és után pár napig még nem fogadta el a tejemet.Persze fogyott és kiprobáltuk az összes tápszer mintát egyik sem volt jó , végre rájöttem egy bizonyos tápszer fele+ 100% banán ivólé és ezt elfogadta végre , akkor kezdtem őszülni szerintem durva 2-hét volt mire rájöttem.
Nekem mind a két gyereknél a szülés után 3 hónappal megjött, pedig szoptattam a gyerekeket. Az elsőnél még tejet is adtam le, szóval fejtem éjjel-nappal és 13 hónapos korában hagyta abba a szopit. A második gyerek meg 18 hónapos koráig szopizott. 6 hónapos korukig csak anyatejet kaptak, szóval szoptattam rendesen mégis megjött.....mindenki más. A sogornőmnek a gyerek kb egy éves koráig nem jött meg, ő is szoptatott.
Teljesen normális ez is az is, addig örüljetek amig nem jön meg, egy gonddal kevesebb:))
De védekezni kell minden esetben!
Jól írták a többiek, nem gáz egyáltalán, ha nem jön meg közben. A barátnőm anyukája viszont a gyerekágyi 6 hét után esett újra teherbe, szóval ez nem véd meg az új babától - bár nem is erről volt szó... :)
Nekem 10 hónapos volt a lányom, mikor először megjött, hát, mit ne mondjak, szomorú voltam. Mondjuk akkor már csak napi 3x szopizott, szerintem ezért.
Az is teljesen normális ilyenkor, ha totálisan össze-vissza jön meg, mert a tejkiválasztás miatti egyik hormon zavarja be az "indítsuk a mensit"-folyamatot, amit emlékeim szerint egy másik hormon kezd, és ezek ketten harcolgatnak ilyenkor. :P Szóval az is normális, ha csak 2havonta van valami, vagy még ritkábban.
Gáz csak akkor van, ha nagyon sűrűn jelentkezik mensi, vagy nagyon sokáig tart.
Amúgy azt mondják, megváltozik az íze a tejnek, ha menstruál az ember lánya és a babák ezt sokszor nem tolerálják. :( Akkor már inkább ne menstruálj! ;)
Nekem egy éves volt a lányom, mikor elkezdtem menstruálni, de onnantól kezdve egyre kevesebb lett a tejcsim! Ő nem szopizott, csak fejtem neki! Ennek ellenére másfél éves koráig tudtam adni neki anyatejet!
Szóval szerintem minnél később, annál jobb! Persze védekezni mindenképp kell, ha nem akartok még egy babát!
Hát,igen.Néha már éreztem,hogy úgy görcsöl a hasam,meg a pattanások is elő-elő jönnek.
De gondolom,majd ha kevesebbet fog szopizni majd megjön.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Szia Erzsó79!
Ne aggódj,ez teljesen természetes!Lehet amíg abba nem hagyod,addig nem lesz,de bármikor megindulhat szoptatás mellett is.
Türelem és ne aggódj!
Sziasztok!
7 hónapos a kisfiam,még mindig szopizik, éjszaka is.
Hat hónapja nincs vérzésem?
Van valaki hasonló cipőben?
További ajánlott fórumok:
- Normális ha kimarad a menstruácio szoptatás alatt?
- Szoptatás alatt mikor jelentkezik a menstruáció?
- Szoptatás ideje alatt mennyi esély a teherbe esésre? (Nekem nincs menstruációm)
- Rendszeres volt a menstruációd szoptatás alatt?
- Rendszertelen menstruáció szoptatás alatt
- Szoptatás alatti fogamzásgátló szedése alatt, mikor jött meg először a menstruációtok?