Szoptatás alatt mikor jelentkezik a menstruáció? (tudásbázis)
Szia!
Nekem 2x volt meg szoptatás alatt! De az is úgy, hogy júliusban született a kisfiam és karácsonykor jött meg aztán meg asszem május környékén, mikor abba hagytam a szoptatást 13 hónapos volt a kisfiam utána rá egy hónapra jött meg és azóta rendszeres!
Tehát szerintem megnyugodhatsz!
Szerintem is egyéntől függ...
Kislányomnál 6 hónap után, kisfiamnál 7 hónap után jött meg először. És viszonylag gyorsan a régi kerékvágás szerint alakultak a ciklusaim. Pedig mindkettőt jóval tovább szoptattam még...
Igazad van!
Nekem 10 hónaposak voltak a srácok, mikor először megjött. Biztos változó, hogy kinek mikor jön meg.
"szoptatás alatt elvileg egyáltalán nem kellene megjönnie"
Hát, ezt a nézetet már régen nem vallják az orvosok. ;) (Na jó, a begyepesedettek még lehet...)
A menstruáció megjötte vagy nemjötte a prolaktin hormom szintjéből adódik, ami a tejelválasztásért felelős ugyan, de nem is muszály magasnak lennie ahhoz, hogy elegendő tej termelődjön a csecsemő kiegészítés/hozzátáplálás nélküli szoptatásához.
Hogy mikor jön meg, az is nagyon változó. Az elsővel 8 hónap után megjött, és összesen 18 hónapig szoptattam, a másodikkal meg 12-13 hónap múlva jött meg, pedig csak kb. 10 hónapig tudtam szoptatni.
több helyről hallottam már, hogy amíg szoptat az anyuka, lehet, hogy csak néha jön meg, lehet, hogy 1-2 hónap kimarad, lehet, hogy hosszabb egy ciklus, akár 6 hetes is lehet, minden teljesen normális. Csak bosszantó, hogy nem tudod, hogy a hormonok miatt van, vagy van valami bajod. :)
De szerintem nincs semmi baj nincs, ne aggódj!
szoptatás alatt elvileg egyáltalán nem kellene megjönnie, így ha meg is jött, szerintem természetes, ha nem normális, szabályos
de ha gyanakodsz, csinálj tesztet :)
Sziasztok!
Van egy 5 hónapos kisbabám,szoptatom,két hónappal ezelőtt megjött a menstruációm,másik lányomnál a szoptatás befejeztével 9 hónap után jött meg először.
Most 4 napot késik,meg semmi,előfordulhat ilyen?
Terhes nem lehetek,szüléskor megcsináltattam a petevezeték.elkötést,bár mondják az sem 100%.
Válaszotokat előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Normális ha kimarad a menstruácio szoptatás alatt?
- Szoptatás alatti menstruáció?
- Szoptatás ideje alatt mennyi esély a teherbe esésre? (Nekem nincs menstruációm)
- Rendszeres volt a menstruációd szoptatás alatt?
- Rendszertelen menstruáció szoptatás alatt
- 4 és fél hónapja szoptatok, nagyon erős menstruációs görcsök jelentkeztek. Lehet ez még mindig a szoptatás hatása? Vagy meg fog jönni?