Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlőlépuding recept

Szőlőlépuding recept

Elkészítési idő 20 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Szőlőlépuding hozzávalói:
1 csésze szőlőlé,
negyed csésze cukor,
negyed csésze finom búzadara,
1/8 teáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
vágott dió,vagy pirított szezámmag


A Szőlőlépuding elkészítési módja:
Keverjük össze a szőlőlét a cukorral és a búzadarával,forraljuk fel és kis láng fölött sűrítsük be állandó keverés közben.Adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat és kis lángon forraljuk további 5 percig.Öntsük egy tálba,szórjuk meg kívánság szerint a szezámmal vagy a dióval,és hintsünk rá egy kevés fahéjat. Lehűtve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlőlépuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook