Szokott lenni gyomorideged? Mivel jár? (beszélgetős fórum)
Próbáld ki Brandon Bays - Belső utazását.
Nekem a kettő összefüggött, nagyon rossz volt. Kávézni nem szoktam :)
igen. gyakran. egy-ket het nyugi utan ujra elojon. olvastam mashol is, hogy panikbetegseg elojele is lehet. de nem feltetlenul. csupan vannak izgatottabb emberek is kozottunk. a kavet keruljetek :)
Na, amióta Pszichiátrián dolgozom, rájöttem, hogy sajnos nagyon sok ember jár hasonló cipőben, mert rengeteg a gyomorideges beteg.
Nem gondoltatok rá, hogy kivizsgáljátok magatokat?
Én voltam dokinál ma, azt mondta, hogy okozhatja gyomorideg is a hasmenést, de mivel már volt nemrég ilyenem, ha nem múlik, akkor góckutatást végeztet :(
Sziasztok!
Nekem a gyomorideg úgy nézett ki, hogy minden egyes nap a késő délutáni óráktól kezdve (amikor elméletileg már nyugiban voltam) olyan gyomorfájásom volt, hogy derékszögben közlekedtem (pedig bírom a fájdalmat). Emésztési problémákra nem emlékszem, de attól függetlenül fogytam mellette.
Természetesen a depressziós tünetek múltával a tehetetlen düh és csalódottság után átcsapott az egész teseti problémákká.. Gyomorégés, fájdalom, feszítés, többszöri toalettlátogatás, és legfőképpen étvágytalanság és undor az ételektől. Szépen lassan beleintegrálódott az életembe, függetlenül attól, hogy a valós lelki oka már megszűnt. Idővel ebből alakult ki a gyomorfekélyem, amit nem részleteznék hogyan vettem észre :(
Nem akarok vészjósló lenni, de nekem a pánikbetegség indult pontosan így. Ha tényleg lelki okai vannak nem ártana feltárni őket. Inkább még most míg nem csap át pánikba. A nyugtatókat meg ha csak lehet kerüld el. Tapasztalatból írom. Iszonyat nehéz letenni még segítséggel is.
Sajnos igen!Nálunk ugyan a középső gyerek beteg,10 éves,de a klubba,ahová járunk,mindenféle korosztályból vannak,még 56 éves néni is,akinek nemrég derült ki!Mondjuk náa nemcsak visszatérő gyomorgörcsök meg hasmenés volt,hanem kezelésre nem reagáló vashiány is.
Én most rizseshúst ettem egy keveset, egy hete ez ízlett a legjobban és egyenlőre még hasmenésem sincs tőle. Egyenlőre.
Azért elnézek a dokihoz.
Felnőttkorban is kialakulhat?
Hát ha a kiváltó ok helyre jön akkor szerintem az érzés is jobb lesz.el nem múlik egyből,vissza visszatér a görcs.Én amúgy ha ideges vagyok eszek csipegetek,de ez most olyan hogy még hányingerem is volt 2 hétig.enni is alig tudtam..Most már tudok enni, de a rossz érzés itt maradt.Az optimizmusom is nagyon megsínylette, de remélem ez is helyre áll....
Nem ijesztgetésnek szánom,de lisztérzékenység is állhat a háttérben.Nem árt utánajárni!
És akkor milyen tüneteid lettek?
Nekem is abból indult ki :(
Nem,nálam ez most csak lelki eredetű...
Én volt hogy 1 hét alatt 3-4 kilót is fogytam :(
Sajna nálam átment ez gyomorfekélybe :(
Ismerős :( nekem az a kényszerevésben nyilvánult meg. Azért az jobb volt, mint most ez a hasmenés.
Azt hiszem, elmegyek a háziorvoshoz, mert lehet, hogy az egy héttel korábbi vírusfertőzés is betett, mert már volt ilyenem, hasonló tünetekkel.
Van,akinél falási rohamokat okoz!
Én most már nem undorodom, de nincs nagy étvágyam sem.
Mondjuk pont fogyizom is.
Szóval ennyire változatos tünetei vannak?
Sajnos igen Azon kívűl hogy feszül minden porcikám, van hogy napokig undorodom minden ételtől...
Nem szeretném gyógyszerzni magam, úgy hogy marad a citromfű tea.
Mostanában már kicsit jobban alszom, de még most is rámtör néha-néha ez a fura hirtelen izomrángás, vagy nem is tudom, minek nevezzem.
A rossz gondolatok viszont unos-untalan visszajönnek és bepánikolok tőlük.
Attól, hogy laza a székletem (bocs, nem akarlak benneteket ezzel traktálni, de kell, hogy megértsétek a gyomoridegem okait), attól leszek feszült, ideges, mert mindjárt a legrosszabbra gondolok... :((( és ez így bekúszik a tudatomba.. és már érzem, ahogy összeszorítja a gyomrom. Nem fáj, de nagyon nagyon kellemetlen, feszültséget okoz.
Nem volt esetleg egy vírusfertőzésed előtte?
Így vagyok én is, csak ideig-óráig tudom elterelni a gondolataim. Pl. ha elmegyek edzeni, arra az egy órára ki tudom iktatni, de hiába kertészkedek, újból rámtörnek a rossz érzések.
Más van ott, amit rejtesz. Azt kéne megoldani és utána rendbe lennél, még a munkanélküliség ellenére is.
Lehet, hogy fertőzés is közrejátszik benne, ill. lelkileg a munkanélküliség szerintem.
Van egy gyógynövényes drazsé:Valeriana vagy az erősebb változata a Forte.Ha egyet veszel be lenyugtat,ha kettőt,könnyebben elalszol.Nem okoz hozzászokást.Terhesség,szoptatás alatt nem javasolt.Vagy jó még a citromfű tea,az a beleidnek is jót tesz,elalvás előtt pedig a langyos,mézes tej!
Ugyanez nekem is....és sajna jelenleg nagyon :(
További ajánlott fórumok: