Szőke lettem, de milyen áron?! (beszélgetés)
Vigyazz, le ne egesd a hajad!!
sziasztok!
vki tudna segiteni??
eredetileg világos barna hajam van, most be van festve szőkére, nem sokat tudtam világositani rajta:(
szeretnék világos szőkét.
a festett hajamra (kb 1 hónapja volt festve) ráfesthetek palette color xxl platinát??
az világositana rajta? a választ előre is köszönöm
Nagyon szépen köszönöm:) még várok az egésszel, az már rosszat nem tesz neki,remélem...
mi ennek a gyógynövényes cuccnak a neve?
Mármint vörösre? Annak az lenne az eredménye, hogy a lenövésedet befogja a festék a kívánt színre, viszont a szőkére festett hajadat nem. Gázul nézne ki.:) Ha olyan vöröset szeretnél, akkor a szőkére festett hajadat elő kell pigmentálni. Ezt bonyolult elmagyarázni, de az a lényege, hogy egy alapszínt ( pl. világosbarnát ) kell ua. vízzel ( vagyis hidrogénperoxid nélkül, csak víz+ festék ) kikeverni, a szőkére festett részre rákenni. Kb. 20 perc múlva lemosás nélkül rá kell tenni a vörös hajfestéket.
Hm... kőszike szépen:D
és még az lenne a kérdésem, hogy semmilyen esetre sem javasolt a szőkére festés? ugy sajnalnam, és igazság szerint a barna nem fog jol állni, ahhoz viszont, hogy olyan "világos vőrös" mint pl a Breenek (szűletett feleségek) legyen kell egy alap szin, nem?! szerintem ha a szöket 3 cm-es lenöléssel befestennem, az nagyon csunya lenne, nem?
A 7-es mélységűt még szőkének hívjuk ( sötétszőke), de ránézésre - főleg a szőkéknek:)- barnának látszik. Az viszont nem lesz elég arra, hogy megfogja a hajad, ugyanis a szőkítés lényege, hogy kiírtjuk a hajból a természetes pigmenteket. Ha kiírtottuk, szőke lesz, de nem lesznek pigmentek benne. ( bár mindig termelődik, ezért sárgul egy kicsit magától a szőkére festett haj) . A festék viszont pigmentekbe kell hogy beépüljön. Ha nincsenek pigmentek ( mint pl. az ősz vagy a szőkített hajnál ), akkor nincs mibe beépüljön a festék. Vagyis...ha világosbarnát szeretnél, akkor legalább egy árnyalattal sötétebb festéket kell rátenni a kívánt színnél.( vagyis középbarnát. Akkor éred el a világosbarnát. Biztosan sokat fog a hajmosások alkalmával ledobni a haj a színből, egészen addig, míg nem lesz elég pigment a hajadba a barnához. Remélem ez így érthető.......Az arany árnyalat jó lesz, azzal elkerülöd a zöldülést. ( legalábbis elvileg és a professzionális hajfestékeknél, a bolti kész hajfestékeket nem ismerem) Viszont van egy színelmélet...amin festék és gyártó cég ide vagy oda, nem változtat rajta. Úgyhogy olyan szempontok szerint válassz festéket, amit javasoltam.
5 éve fogadásból kiszőkítettem a festett vörös hajam, amúgy barna vagyok.
Megnyertem, de milyen áron?:)
Fogtam magam, begurultam, és lenyírattam nullás géppel a hajam.
Már többször vágattam a hajam, most vállig ér és sokkal dúsabb mint azelőtt.
Kmeli- Nekem is kb 10 cm-el hosszabb volt... de igy nem maradhat... Es évekbe fog telni, még rendbejőn, ahogy nekem is:(
Linamelinda Aranyszöke a festék megnevezése, de nekem a kép alapján barnának tűnik... még a vörössel sem lenne gondom, hisz valamikor olyan szinü volt a hajam, mint a Született feleségekben a Breenek:) paszolt is, meg minden en megis sajno szökére festettem:(
Én a szőkeséggel kapcsolatban sajnos jo tanácsot adni nem tudok,mert egyszer úgy ráb...-tam hogy a mai napig iszom a levét.Tavaly október körül,életemben elöször kiszökitettem magamnak a hajamat.Kicsivel hosszabb volt már mint vállig érő,és a szőkités hatására pár hét alatt majdnemhogycsak megkopaszodtam!!!Csomokban,foltokban kihullott a hajam,azt hittem megőrülök,az utcára alig mertem kimenni,tükörbe nem birtam nézni.Az dús,félhosszú fekete hajam helyén egy sárga madárfészek éktelenkedett a fejemen :) Kb egy hónapra rá visszafestettem feketére.Az életemben többet még csak eszembe se jut ilyesmi,nagyon megbántam,már olyan hosszú hajam lehetne,és azóta még mindig csak fele akkora mint szökités elött :((((
Én mesterfodrász vagyok eredetileg ...és nagyon rossza véleményem az otthoni világosító hajfestésekről. Persze 5-6 árnyalatot világosítani egy fodrász sem tud utóhatások nélkül. Akinek extra világos szőke haj kell, annak el kell fogadnia azt is, hogy a gyakori ápolás ellenére is negatív irányba fog változni a haja minősége. ( persze vannak szerencsés kivételek )Az állandó hajpakolgatásnak is van hátránya. Pl.: a fejbőr zsírosodni fog, a hajvégek viszont töredezettek maradnak. Ha nagyon megviseli a hajat a szőkítés, elég 2-3 hetente egy jóminőségű pakolást rátenni. ( a jóminőségű alatt nem a Kallos hajpakolást értem 600Ft-ért egy egész litert, hanem a minőségi...és persze olykor elég drága anyagokat )Ami a bevásárlóközpontok polcain vannak, felejtsétek el. Menjetek be egy fodrászkellékeshez és vegyetek professzionális hajpakolókat.
Tavinyuszi! Ha nagyon világos a festett hajszíned és hamvas, akkor eszedbe ne jusson a natúr barna festéket rátenni, mert zöldes árnyalata lesz. Válassz egy olyan barnát, amelynek arany árnyalata van, vagy egy leheletnyit vöröses. ( ne aggódj, nem lesz vörös a hajad, csak olyat válassz, ami inkább " csokoládé " színű. )
Nem azt a melírt mondom, amikor van egy sötét alapszíned, és abban vannak ezek a 10árnyalattal világosabb műtincsek... hanem amikor lényegében az egész hajad melírozva van: minden tincs, és kb 4-5 árnyalat... pl gesztenyebarna, aranybarna, aranyszőke, búzaszőke, lenszőke... és ez az egész egybemosódik:)
hullámos hajam van és soha nem tetszettek a melirek... másokon igen, magamnak nem szeretnék:)
Mi lenne, ha nem az egészet festenétek, hanem tincses-melírt... sokkal kevésbé roncsolja és nem lesz parókaszerű...
A forum indito esetleg főz:) de már itt van...
Kőszönöm szépen a tanácsokat, még hagyom pár honapot piheni, aztan mindekeppen egy profi fodrászhoz megyek... Egyebként baratnőmnek egy profi fodrasz most 2 hetente festi a hajat, mert egyébként nem lesz neki platina szöke, és még erősebb festékkel mint a Palette:D
Amit én javasolok, hogy mindenképp menj el valamilyen profi fodrászhoz. Én be lennék tojva, hogy milyen lesz a "fejem", inkább keresnék egy szakértőt...
Jó h mindenki ír csak a fórum indító ne veszi a fáradságot!
Nálam is ugyanez a helyzet. A festést csak világosításra használom, és még sosem volt belőle gondom.
Egy sötétebb hajjal nem is próbálkoznék otthon, éppen azért, hogy nehogy a hajam bánja...Senki nem gondolja ugye, hogy a pár száz (6-800ft)ft-os festékek PROFI minőségű "fodrészhelyettesítők"?!
Ha szőkére barnát festessz az zöld lesz...:-S Vagy legalábbis zöldes árnyalatú...:-(
Inkább látogass meg egy fodrászt, mielőtt tényleg kopaszra kellene nyírni a hajad...
Szerintem kicsit vágni kellene belőle!a 10 perces festékkel vigyázz,mert sokkal sötétebb színe lesz,mint a dobozon!:-(Nekem a középbarnától nagyon sötét fekete lett a hajam!:-(Amikor én szőkítettem tavaly,akkor vettem a fodrász kellékesnél loreal sampont,balzsamot,pakolót!Nem tudom pontosan,hogy mi a neve,de valami repair vagy valami ilyesmi!:-)Sárga flakonos!kicsit drága!én a nagy 1 literest vettem,9000 ft,csak a sampon,de 1 évig elég volt!:-)kicsit is van,az 2-3000 között van!Szerintem próbáld ki!:-)
Én magamnak festem, de eredetileg is világos a hajszínem... viszont aki alapból nem szőke, az csakis profi fodrásszal festesse a haját! Ezekkel az otthoni cucokkal max 2-3 árnyalatot szabad világosítani.
Sok ismerősöm járt úgy mint te, most némelyiknek 3-4 cm-es tüsi frizurája van...
Ha 2 hónapig kéthetente festetted, most meg havonta akkor ne is csodálkozz, hogy tönkre ment a hajad...
Az elvékonyodott, töredezett végeket mindenképp le kell vágni, azon már a balzsam nem segít.
Én mondjuk, nem vagyok szőke, de festés után , amikor balzsamozom a hajam, mindig rajta hagyom tovább, nem úgy ahogy a használati utasítás írja. Legalább 15 -20percre, és fokpakkal betekerem a fejem, így bedunsztolom a pakolást;)
Talán nem ártana ha egy profi fodrász véleményét is kikérnéd,van egy sejtésem h nem szakember csinálta,legalábbis nem szokták tönkretenni a hajat!
Szia!
Én is jártam már hasonló cipőben. Sajnos borzasztó lett az állaga a hajamnak, hiába ápoltam minden drága cuccal erőtlen és esetlen volt,ha száritottam törtek le a hajszálak, ugyhogy pár hét után anniyra megutáltam, hogy befestettem gyógynövényes sötét festékkel és hipp hopp rendbe jött,azóta se próbálkozom ilyesmivel :-)
Minden második héten csak kb 2 honapig festettem, aztan havonta 1-szer... hasznalok mindig balzsamot...
Tavaly tavasszal elkezdtem szökiteni a hajam, Elöször úgynevezett szuperszökitövel "festettem", amitöl 4-6 arnyalattal világosabb is lett, második alkalommal már a palette XXL-es ice blond-al, aztan minden második héten, tönkre tettem a hajam, az utolso elötti festésnél kb 4-5 cm-es hajszálak a hajvégekröl egyszerüen lehullottak, utolso festésnél nem volt gond. Most kb 2 cm már ki van növe a hajam, otthon van a barna haj festék( Palette 10 min. color- probaltam olyan szint valasztani ami az eredetihez hasonlit) de szeretnék szöke maradni, nem tudnatok nekem valamilyen hajpakolás ajánlani ami tényleg segit, vagy már csak az olló maradt?!
További ajánlott fórumok: