Szőke hajból zöld lesz (beszélgetés)
Jó fodrászt találni sem egyszerű, ez biztos. Az viszont igen, hogy maximálisan megéri. Teljesen tönkre lehet tenni a hajat. Az enyémet is fodrász tette tönkre, végigtört az egész. Csak az olló segített rajta. Szerintem ezzel nagyon sokan vagyunk így. Ezért nem kell laikusként kísérletezni. Amit még a fodrász is el tud rontani (aki biztosan többet foglalkozott ezzel életében), azért már megéri felkutatni egy jó szakembert. Nekem legalábbis.
Akkor lesz zöld, ha a kék és a sárga pigmentek keverednek. Ehhez persze tudni kell, hogy az adott hajesték milyen színeket tartalmaz. A boltiakon ebből a szempontból nagyon nehéz eligazodni.
Ahogy egy korábbi hozzászólásból látszik, némelyik fodrásznak is gondot okozhat a festés. (nonszensz, hogy azért nem egységes az eredmény, mert nem egyformán őszül a vendég... ez igaz, csakhogy azért fodrász a fodrász, hogy tudja, melyik területre milyen anyagot tegyen ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen)
Jó szakemberhez kell elmenni, mást nem tudok mondani.
Hogy drága? Hát kérem nem csak az anyagot, a szakértelmet is meg kell fizetni... :)
Pl Nekem hajasból lettem kopasz:)
Most voltam fodrásznál és azt kérdezet,hogy tudom,hogy mohazöld a hajam?Én nem láttam,de azt mondta,hogy az Ő szeme ami szakiszem:-)látja!
Ha otthon festem olyan festéket vegyek amibe nincs 1-es vagy 7-es szám!
Nem jó a 8.1-es, mert az is hamvas árnyalat. Ezért lettzöldes a hajad. Olyan festéket kellene venned, ami kicsit vöröses, azzal tudnád visszapigmentálni az kiütnéa zöldet. Fodrászkellékesben biztos tudnak neked segíteni. Sok sikert! :)
Azért festenek a nők otthon hajat, mertnem tudnaktízezreket kiadni fodrászra. Én is leszivatatttam, de itthon festemm. A fodrász is simán el tudja szúrni, nekem is volt már szőke helyett narancssárga hajam.
... én magam festem a szőkét, és a "büszkén viselem, akárhogy sikerült!" kategóriába tartozom! :))
Az ilyen sztorik bizonyítják, hogy ez bizony egy elég nehéz szakma, tehát nehéz a jó fodrászt megtalálni. Miért lenne otthon egyszerűbb? :)
Én fodrásznál festetek szőke hajszínt. Igaz már eléggé ősz vagyok, de soha nem sikerül jól befesteni. Mindig 3 színű vagyok. Elől még csak jó, de hátul a fejem teteje szintén jó, majd középen vörösesen szőkés, a nyakamba pedig szürkés szőke. Azt mondja a fodrászom, hogy ez attól van, hogy nem egyenletesen vagyok ősz. Hát a fene se tudja, de engem zavar, hogy annyi pénzt kiadok és még sem vagyok olyan, amilyet szeretnék.
Én is fodrászhoz mennék, szerintem ne kísérletezz otthon.
Azért, mert nem hiszik el, hogy ez is egy szakma, amit nem árt megtanulni.
nem is értem, miért festenek otthon hajat a nők, pláne szőkét!!!
Más egy-két tónusnyi eltolás, pl. barnából valami rézszín vagy egy-két árnyalat ide-oda, de a szőke igen veszélyes manőver
Szia!
Egyszer én is jártam így, mikor a szőke (festett) hajamat visszafestettem barnára, és fényben zölden "csillogott". Többszöri festés a barna festékkel (azt hiszem volt 3-4 alkalom is) oldotta meg a problémát. 3 hetente festettem. Aztán lenőtte. :) De már azóta visszaálltam megint a szőkére. :)
Fodrász.... Vagy viseld büszkén, mintha direkt ilyent akartál volna.
csatlakozom az elöttem szolokhoz
EZ TIPIKUS FODRÁSZ ESET!!!!!!
biztos valami földönkívüli
Én nem kísérleteznék vele, hanem elmennék egy normális fodrászhoz, aki egyszer megcsinálja és elmagyarázza, hogy a továbbiakban otthon mit hogyan csináljál.
évek óta világos hamvas szőke a hajam. meguntam egy most 8.1 es festékkel +9%os oxyval festem.
de festés után 1-1,5 hétig zöld a hajam. :( A sárga rész zöldül be (sajnos hajfestés után 3 héttel akár mit csinálok van egy 5-6 cm-es sáv ami sárga)
hogyan kerülhetném el a zöldülést? visszapigmentálást olvastam a "sárga részre". Abban segítenétek,hogy milyen festékkel és hány %-os oxyval kell visszapigmentálni?
További ajánlott fórumok: