Barna hajból szőke - kérdések (beszélgetés)
Ha nem a hajtőig gondolod a szőkítést, akkor bizonyára az ombre melírt választottad ki.
5-10 ezerbe kerülhet üzlettől függően, bár az ár lehet ennek többszöröse is. Nagyrészt attól függ, milyen árfekvésű anyagot használ a fodrász.
Ha még nem volt festve a hajad, kérj bőrpróbát, nem mindenhol csinálják meg automatikusan - emiatt bele kell kalkulálnod, hogy kétszer kell elmenni, mert ha rákenik a festéket, azzal egy vagy két nap múlva kell visszamenni, hogy láthassák az eredményt.
Hajvágás festés után történik, kivéve, ha a hosszú hajadból rövidet akarsz, mert ilyenkor felesleges befesteni azt a részt is, amit levágnak.
Ha tönkremegy (mert valamit nem jól csináltak, vagy mert nem tudtak mindent meg a hajadról, ami fontos a megfelelő anyagválasztáshoz), az még akkor látszik. Persze ez sem ennyire egyértelmű, mert van, hogy a többszöri festés fokozatosan teszi tönkre a hajat és egyszercsak csúnya, töredezett lesz a haj.
Nem a Hajas-szalonra gondoltam :D
Amúgy nem szôkíttetném egészen tövig;
túl nagy a kontraszt, gyorsan látszik a lenövés, inkább melíroztatnám.
Ez attól is függ, hová mész fodrászhoz! Bp. belvárosában ettől jóval többet is vihetsz magaddal!
Jobb, ha előbb megkérdezed azt a helyet, ahová mész, hogy kb. mennyibe fog kerülni.
Még nem volt festetve a hajam, ezért lenne néhány kérdésem ehhez.
1. Mennyibe kerülne szőkére festeni + vágatni? (nincs sok hajam, mellig ér)
3. Festés előtt vagy után vágják le a hajat?
2. Olvastam, hogy van, akinek nagyon visszatört utána a haja, ez egyből történik, vagy pár nap alatt?
3. Később, ha lenő, csak a tövét szívatják le és festik, vagy ilyenkor az egészet kell?
4. Mivel még nem volt festve a hajam, nem tudom, hogy nem-e vagyok allergiás a festékre. Ezt meg tudják nézni a fodrászatban?