Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?
Kislányom 2 éves elmúlt májusban. Valamikor nyáron kezdtem hozzászoktatni a szobatisztasághoz. Szépen meg is tanulta, annyira,hogy most már jó pár hete éjszaka sem adok rá pelust.
Viszont 3 napja éjszaka, de inkább már hajnalban bepisil.
Mit tegyek? Húzzak rá éjszaka megint pelenkát?
Nem kell most sürgetni a kislányt, én is azt mondom.
A fiam a harmadik gyerekem, már elég tapasztalt voltam. Nem csináltam ügyet a szobatisztaságból, és semmit nem erőltettem.
Amikor úgy láttam, érdekli, akkor megmutattam a lehetőséget, azaz a bilit. :D
Amikor a pelus több nap egymásután is tiszta maradt, akkor már nem adtam rá.
Éjszakára is így lett szobatiszta, 3 éves kora előtt valamivel.
Nem vagy elkésve, még csak 2 éves lesz a lánykád:)
Én a helyedben nem erőltetném a dolgot, mivel nemcsak testileg kell megérni a szobatisztaságra, hanem lelkileg is.Persze próbálkozni lehet, de ha nagyon ellenáll, akkor én a helyedben jövő nyárra halasztanám a dolgot, akkorra már tutira megbízhatóan szobatisztává fog válni.
Én "lusta kismamának" neveztem magam, mert az ismerősökkel, rokonokkal ellentétben én nem vesződtem azzal, hogy azt kérdezzem a gyerekemtől, hogy nem kell-e pisilni/kakilni. stb. Inkább türelmesen vártam és a kisfiam 3. születésnapja előtti hónapban pár nap alatt! megbízhatóan szobatisztává vált nappalra. (éjszakára kicsit később:))
Úgyhogy nyugi, legfontosabb a türelem, mert ha megérzi rajtad, hogy türelmetlen vagy, akkor ő is szorongani fog és ez bizony megnehezíti a szobatisztává válást.
Én az első két lányomnál, mivel ősszel töltötték a hármat, tavasszal megpróbálkoztam. De sajna mindig akkor szóltak mikor már becsurgott. A nyár végén ismét próbálkoztam, tudván, hogy nem sokára ovi és egyik napról a másikra teljesen leszoktak éjszakára is.
A harmadik lányom alig múlt kettő és egyszer egy hétfő nap levette és soha többet nem akarta visszavenni. Vele is próbálkoztam korábban, de nem működött, viszont mikor magától levette, már soha nem adtam vissza többet.
De ha visszatekintek az elmúlt évekre nálunk is elő-elő fordultak balesetek, pl. este bedinnyézés, vagy valami stressz. igaz csak a középsőnél, a nagynál soha.
A címre a válasz az esetünkben: folyamatos küzdelem.
Nálunk többször volt "visszaesés", főleg az "éjszakai műszakban". Nappalra 2,5 évesen lett szobatiszta a gyerkőc, de a nagyobb változások az életében visszaesést okoztak, olyankor éjszakánként rendszeresen bepisilt. (Óvodakezdés, költözködés, a kedvenc kutya halála.) Mostanra 7 éves és úgy néz ki, újra kezdődik a bepisiléses korszak. Azt hiszem fél az iskolakezdéstől...
Szóval éppen kutakodok a neten, hogy milyen megoldások vannak erre.
Sziasztok!
A nagyobbik lányom(5éves lesz) 2,5 évesen szobatiszta lett de alváshoz még pelusoztunk. Aztán jött a kicsi és teljesen visszaesett. Kezdhettem előlről.Nem ment 3 évesen oviba, mert rugós meg aztán úgyis a kicsivel itthol voltam.3,5 évesen megint szobatiszta lett, de alváskor mindíg bepisilt így mindíg pelusoztam. De aztán meguntam, meg lassan közeledett az ovi és vettem alátétet aminek az egyik oldala nedvszívó a másik gumi. Mondtam neki hogy nincs peló, elfogyott. Kértem ne pisiljen be hanem szóljon. Egyszer kétszer becsorgott nem mondom, de kicseréltem az alátétet és aludt tovább.Eleinte egyszer felébredt éjszaka pisilni, most már végig alszik. Rájöttem, hogy nálunk a pelenka volt a "mumus", mert biztonságban érezte magát, tudta hogy bepisilhet és aludt nyugodtan.
Most kezdem lassan a kicsivel 2 éves múlt.
Tobzocska!
Gondolkodóba estem a mosható pelenka hallatán. Mert nem állapot, hogy lepedőt kell mosnom minden nap. Hol találhatok olcsón mosható pelenkát?
húh nem kell bemutatni milyen 2 gyerekhez kellni.
én is sűrűn csinálom. Főleg ha front van.....
Ezek szerint az ovi a ludas?
Vera éjszaka még mindíg bepisil. Még úgy is, hogy a fülledt meleg éjszakákon nem adtam rá pelekát. Volt hogy arra riadtam fel, hogy hallom ahogy csurgat az ágyba. Én nem kelek fel hozzá, mert tényleg nehéz úgy hogy közben Máté is kel vagy 3x az éjszaka.
én beijesztettem. mondtam neki, és tényleg meg is csinálltam, hogy szabok neki ki penkát és veszek külsőt. És sztem ez megtette a hatását, hogy odamértem hozzzá, meg meg is varrtam. Megijedt talán???
De hatott. :)
az jó
ügyeske. :)
Szerintem meg ne add rá a pelust éjszaka, lehet kell pár nap de leszokik.
Míg adod természetes hogy nem szól és bepisil!
Az én lányaim tavaly nyáron 2 nap alatt szoktak le, de se nappal se éjjel nem adtam rájuk már elejétől kezdve, egy két baleset volt eleinte.
Én is dicsekednék kicsit.
hónapok óta nincs nappalra pelusunk,és 1 hete már éjszakára sincs és nem pisil be.reggel egyből bilizéssel kezdi,és napközben csak a wc-re ül-
1 db pelusunk azért megmaradt:)
hadd dicsekedjek. 1 hete nincsen bepisilés. :)
talán ennyit jelent, hogy nincsen ovi???
felszabadultabb??? Igaz délután nincsen alvás sem, én nem kényyszerítem rá,és éjjel sem pisil be, :)
annyira örülök neki.
Te hogy állsz Verával???
sziasztok!
a kislányom 2 éves kora óta szobatiszta, de nem ágytiszta. mindjárt 3 éves, kezdődik az ovi.... a védőnő megkérdezte,h ugye nem akarom ott altatni a kislányom, amig pelusba pisil? nem tudom, hogyan fog menni a leszoktatás...itt olyan sok esetben olvasom, h a gyarek még 4 éves korában sem ágytiszta, bezzeg az ovis szülőin ketten jeleztük 25ből, h még pelenkázunk alváskor.....
Gondoltam, most megpróbálok nem adni rá alváskor pelust, de nem tudom, h egyszerre hagyjam el a délutáni és az esti pelust is? Azt mondta a védőnő, nem szabad megzavarni, h egyszer van pelus, egyszer nem.....
Dilemma ez az "erőltetés" dolog is. Tavaly nyáron nekem bejött az, h egyszerűen nem adtam a gyerekre pelust 2 évesen, mondtam neki, h szóljon, ha kell pisilni. Mostam szorgalmasan a bugyikat, naponta sokszor, egy hét után már kezdtem feladni, amikorra is minden ment, és azóta is. Én erőltettem, de lehet, h érett is volt rá, ha 1 hét alatt beletanult....viszont ez az esti dilemmás.... észre sem veszi, ha bepisil, csak alszik a pisiban.... nem tudom, mit csináljak....
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Mi legyen hamarabb? Szobatisztaság vagy leszokás a cumizásról?
- Most szobatiszta vagy mégsem?
- Hogyan kell a kutyát szobatisztaság beállta előtt pelenkára szoktatni?Vagy spray, ami helyhez szoktat?Melyik?