Most szobatiszta vagy mégsem? (beszélgetés)
Belemerül a játékba, sajnálja abbahagyni. Ilyen idősen a képzelete nagyot fejlődik, a sok élményt újra és újra átéli, feldolgozza, elmerül benne.
Semmi baj nincs ezzel szerintem, most neked kell jobban figyelni és, játék közben többször kérdezz rá, vagy fogd meg a kis kezét, hogy "most megyünk pisilni".
Ne aggódj.Nincs semmi baja,és most is szobatiszta.Csak a gyerekek nagyon belemerülnek a játékba,és gyakran későn szólnak,azért már nehéz olyankor tartani,ezért csepeg be.De az is előfordul,hogy tényleg annyira belemerül abba amit csinál,hogy észre sem veszi,hogy pisilni kell,és azért pisil be.Teljesen normális a gyerekeknél.
De olyan is előfordul,hogy egy időre visszaesnek és megint pelenka kellhet.Akkor se ess kétségbe,ez így működik.:)
Szia!
Nálunk a lányom 3 és fél éves, lassan egy éve lesz szobatiszta, éjjel is nappal is. Őnála is előfordul, ha nagyon játszik, vagy máshol vagyunk és nem tudja, hogy van-e wc:), na szóval ilynekor bemegy. Ez azért lehet, mert most már megszokássá vált nála ez a pisi dolog, és úgy gondolja, hogy még inkább összerakja azt a kirakót, ő ezt úgyis vissza tudja tartani, de őszintén, még sokszor egy felnőttnek is nehéz addig tartani, amíg mondjuk haza nem ér. Szerintem az a jó dolog, hogy mondod neki szépen, hogy legközelebb szólj, meg a pisi fontosabb mint a játék, mert a játék megvár, de látod a pisi becsepeg, és ezért anyának még többet kell mosni stb. Meg ilyenek, és szerintem el fog múlni.
További ajánlott fórumok:
- Nagyon jól indult ismerkedés, most mégsem értem mit akar?
- Mi legyen hamarabb? Szobatisztaság vagy leszokás a cumizásról?
- Lenne par kerdesem azokhoz, akiknek a babája mostanában lesz/lett szobatiszta!
- Akartam menni vacsizni, meg ilyenek, de most mégsem...
- Hogyan szoktassam rá lányomat, hogy a székletét is a WC-be intézze el?(Most lett szobatiszta.)
- Volt bírósági tárgyalás meg is egyeztünk, de mi van ha most én mégsem azt akarom? Kihez tudok fordulni?