Szívbetegség,elhízás, tapasztalatok? (beszélgetés)
Jó!
Megkérdezhetem, hogy miket ettél és mennyit?
A férjedet beavattad? Támogat?
Szia,
sikerült kellően rád ijesztenem?
Szőttél terveket magadban éjszaka?
Ma már máshogy étkeztél?
Inkább endokrinologushoz menjen, mint sima belgyógyászhoz.
Olvastam valahol, hogy annak nem csinálnia gyomor szűkítő/gyomorgyűrűs műtétet, akinek PM betegsége van. Persze lehet ez nem igaz.
Elsőkörben szerintem csináltass terheléses EKG-t meg ultrahangot, ha nem csináltak . Ha olyan orvosokhoz kerültel ,mint én,akkor sporolj ki egy magándokit.Zárd ki a szívbetegseg lehetőségét. Tényleg lehet, hogy nem attól van, de ezt jobb kizárni!
Aztán nézess TSH-t és imzulin rezisztenciát. Ez utóbbit állítólag belgyógyásznézethet. Próbálj kérni beutalót a háziorvostól.
Állítólag Tóth Verának is durva inzulin rezisztenciája van/ volt attól volt olyan alakja! Ezt valaki mondta nekem, hogy ez tényleg igaz-e nem merem 100%ra állítani.
Az IR magánba 10.000 körül van , ez tuti , mert ez is tervbe van véve nálam is. Az én házi orvosom ,mint orvos.... 4, 57 -s TSH- val nem küldött tovább, de azt ő maga kimondta, hogy alul mükődő vagyok.Szóval tudom, hogy mi a helyzet ha orvoshoz kell menni 😱 Viszont az a saját érdeked, hogy ezek kiderüljenek, hogy fenn állnak-e vagy nem. Ha nem megy most tegyél félre apránként pénzt rá.
Oké, csak azért mondom, miattad, érted, hogy ne aludj bele most ebbe kényelmességből, hogy éppen nem találtak bajt (szerencsére!!) az orvosok.
Vedd inkább intő jelnek, hogy ideje lépned!
Én kitartást és sikert kívánok hozzá!
Potti! Javaslom, olvass bele a gyomor bypass-os fórumba, inkább a régebbi bejegyzések közé.
Ott leírják, hogy nem is a kinézetük az elsődleges szempont, hanem hogy ne haljanak meg idő előtt a rettenetes túlsúly miatt.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a 60 kiló plusz az már rettenetes.
Bárkivel bármi megtörténhet sajnos. Senki sincs felmentve semmi alól. De vannak rizikófaktorok, amik sokszorosára növelik az esélyt. Ilyen a túlsúly is. Meg még sokminden más.
Tényleg próbáld meg valahogy elképzelni azt a 2 bőröndöt.
Anyósom se volt hajlandó semmi gyógyszert bevenni. Egyedül csak a székletét rendezte, mindig az volt a központi téma. Tudom, hogy milyen nehéz helyzetben vagytok így, hogy jót akartok, de nem sikerül. Mi arra jutottunk az állandó önmarcangolás után, hogy ha valami baj lesz, akkor ott leszünk és megteszünk minden tőlünk telhetőt, de addig nincs mit tenni, lehetetlen egy makacs idős emberrel.
De, kb. a normál érték fele, jó lenne vasat szednie, de lehet, hogy már a 1,5-2 liter folyadék megemelné az értéket.
Fel van polcolva a lába általában ,ha ül vagy fekszik ,de nincs kedve kimenni sétálni . Vízhajtót nem veszi be ,mert idő előtt elteszi a fia/férjem láb alól. Fél algopirint hajlandó bevenni semmi mást nem szed .
Na de ez nem az én panasz oldalam.
Jah még valami kedves Lávli ,100 as hgb nem kevés ? 75 éves. Fórumon érdeklődöm ,mert a háziorvos sz..ik bele . Erre még válaszolj légyszi . Köszi 😊
Fiatalnak se helyes! Óránként, kétóránként fel kellene a fiatalnak is állni, kicsit megmozgatni magát.
Idős emberrel sajnos ezt nehezebb megértetni, és tovább tetézi a bajt, hogy alig isznak folyadékot.
Jó megoldás lehet a lábzsámoly legalább.
Légyszi ,ha válaszolsz .
Idős embernek helyes ,hogy egész nap ül? Annyi ,hogy kimegy wc re ,nem kap trombózist? Bocs ,hogy ide pofátlankodtam,de ez is hasonló nem ? Továbbá szívbeteg,vizesedik. ☹️ Már a férjemmel kész vagyunk ,lassan minden csődöt mond.
Akkor valami szoros ambuláns felügyelet kellene. Akár a háziorvos, ha partner lenne benne, de miért ne lenne?
De mégis inkább egy obesitas szakrendelés befekvés nélkül.
A kicsiért, magadért fogyj le, egyél 5x naponta. Előzőnap készítsd el, hogy ne legyél éhes, ne legyen evési rohamod.
A neten találsz cukorbetegeknek diétát, így táplálkozz, attól fogyni fogsz, találsz tornát is, duciknak is van. Mozogj sokat.
Sok sikert az életmódváltáshoz!
Hát épp a 2 évesed miatt is!!!
2-3 hét megadhatná az alapokat. Nagyszülők nem tudnának segíteni?