Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Szilvával töltött krumpis pogácsa recept

Szilvával töltött krumpis pogácsa recept

Elkészítési idő 60 perc

A Szilvával töltött krumpis pogácsa hozzávalói:
1 kg sárga burgonya
30 dkg szilva
1 tojás
8 dkg porcukor
liszt, amennyit a burgonya felvesz
fahéj,
só, zsiradék a sütéshez


A Szilvával töltött krumpis pogácsa elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben feltesszük főzni. A szilvát megmossuk, apró kockára vágjuk, fahéjjal, porcukorral összekeverjük,állni hagyjuk többször átkeverjük. A megfőtt burgonyát letisztítjuk, majd áttörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A cukrozott, fahéjazott szilvát szűrőkanálba tesszük, a levét felfogjuk, jó lesz öntetnek! Áttört burgonyából, lisztel tojással tésztát készítünk, kinyújtjuk 5-8 mm vastagságúra, majd nagyméretű pogácsákat szaggatunk. 1 teáskanál cukrozott szilvával megtöltjük, és félbehajtjuk, megnyomkodva, hogy a szilva ne jöjjön ki, majd zsiradékban kisütjük, mint a hagyományos krumplis pogácsát! Fahéjas porcukorral meghintjük, de a lecsöpögött szilvalével is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!

Finom, délutáni nasi!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A szilvával töltött krumpis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook