Szilvával töltött krumpis pogácsa recept
60 perc
A Szilvával töltött krumpis pogácsa hozzávalói:
1 kg sárga burgonya
30 dkg szilva
1 tojás
8 dkg porcukor
liszt, amennyit a burgonya felvesz
fahéj,
só, zsiradék a sütéshez
A Szilvával töltött krumpis pogácsa elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben feltesszük főzni. A szilvát megmossuk, apró kockára vágjuk, fahéjjal, porcukorral összekeverjük,állni hagyjuk többször átkeverjük. A megfőtt burgonyát letisztítjuk, majd áttörjük, kicsit hűlni hagyjuk. A cukrozott, fahéjazott szilvát szűrőkanálba tesszük, a levét felfogjuk, jó lesz öntetnek! Áttört burgonyából, lisztel tojással tésztát készítünk, kinyújtjuk 5-8 mm vastagságúra, majd nagyméretű pogácsákat szaggatunk. 1 teáskanál cukrozott szilvával megtöltjük, és félbehajtjuk, megnyomkodva, hogy a szilva ne jöjjön ki, majd zsiradékban kisütjük, mint a hagyományos krumplis pogácsát! Fahéjas porcukorral meghintjük, de a lecsöpögött szilvalével is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
Finom, délutáni nasi!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 2b3149249d, 2017. okt. 22. 17:40
A szilvával töltött krumpis pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.