Mascaprónés piskóta recept
50 perc
A Mascaprónés piskóta hozzávalói:
7 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg rizsliszt
25 dkg mascaprone
5 dkg vaj
1 kisdoboz vaníliás krémtúró
fél citrom leve
A Mascaprónés piskóta elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem, majd a kikevert sárgába először a rizslisztet, majd a habbá vert fehérjét is lassan hozzá keverem. Előmelegített légkeverős sütőben 180 fokon, 10 percig (tűpróbáig) sütöm. Sütőpapírt eltávolítom,megvárom még kihül. A krém hozzávalókat tálba teszem, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor , krémtúró, mascaprone, fél citrom leve. Jól kikeverem, majd a hosszában kettévágott, kihült piskótára kenem, hagyok a tetejére is. Jó étvágyat!
Helyettesíthetjük a krémnek valókat laktózmentes alapanyagokkal, így tejérzékenyek is fogyaszthatják!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2b3149249d, 2017. okt. 8. 17:48
A mascaprónés piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.