Szilvás morzsás recept
A Szilvás morzsás hozzávalói:Tésztához:
■35 dkg liszt
■1 tojás
■2 ek porcukor
■20 dkg margarin
■1 dl tej
■1 cs sütőpor
Töltelékhez:
■20 dkg szilva
■fahéj
■cukor
■zsemlemorzsa
A Szilvás morzsás elkészítési módja:
1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejet, tojást és a porcukrot, és jól összegyúrjuk. 2.A tészta 2/3-át kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi. 1/3 tésztát pedig a fagyasztóba tesszük. 3.A szilvát kimagozzuk, egy tálban cukorral és a fahéjjal összekavarjuk. Ha sok levet eresztene, akkor keverjünk hozzá zsemlemorzsát, hogy ne áztassa el a tésztát. 4.A kivajazott tepsibe terítjük a tésztát, és a szilvadarabokat szépen elosztjuk a tetején. 5.A fagyasztóból kivett tésztát reszelővel a szilva tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. febr. 17. 07:34
A szilvás morzsás elkészítési módja és hozzávalói.