Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvás morzsás recept

Szilvás morzsás recept

A Szilvás morzsás hozzávalói:
Tésztához:

■35 dkg liszt
■1 tojás
■2 ek porcukor
■20 dkg margarin
■1 dl tej
■1 cs sütőpor

Töltelékhez:
■20 dkg szilva
■fahéj
■cukor
■zsemlemorzsa


A Szilvás morzsás elkészítési módja:
1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tejet, tojást és a porcukrot, és jól összegyúrjuk. 2.A tészta 2/3-át kinyújtjuk akkorára, mint a tepsi. 1/3 tésztát pedig a fagyasztóba tesszük. 3.A szilvát kimagozzuk, egy tálban cukorral és a fahéjjal összekavarjuk. Ha sok levet eresztene, akkor keverjünk hozzá zsemlemorzsát, hogy ne áztassa el a tésztát. 4.A kivajazott tepsibe terítjük a tésztát, és a szilvadarabokat szépen elosztjuk a tetején. 5.A fagyasztóból kivett tésztát reszelővel a szilva tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvás morzsás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook