Szilvás "kenyér" recept
A Szilvás "kenyér" hozzávalói:30dkg szilva
5dkg mazsola
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojás
5dkg margarin
15dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
20dkg liszt
A citromos mázhoz:
20dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
A Szilvás "kenyér" elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt szilvát elkeverjük a mazsolával és a fahéjjal. Majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint (kicsit olvasszuk meg), a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kikevert tésztát elvegyítjük a sütőporral elkevert liszttel, végül a fehérjékből felvert habbal. Margarinnal kikent, lisztezett hosszúkás formába öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük. Amikor kihűlt, bevonjuk a sűrűre kevert mázzal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Missygirl.e, 2009. aug. 4. 10:33
A szilvás "kenyér" elkészítési módja és hozzávalói.