Fahéjas-szilvás sütemény recept

200g cukor
150g vaj
5 tojás
300g liszt
1/2 csomag sütőpor
600g szilva
1 evőkanál fahéj
4 evőkanál cukor
A Fahéjas-szilvás sütemény elkészítési módja:
Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy jól kivajazott tepsibe simítjuk. A megmosott és leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összekeverjük a fahéjat a 4 evőkanálnyi cukorral és ebbe beleforgatjuk a félbevágott szilvákat, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül. A tepsi mérete kb 32*25*5cm-es
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Missygirl.e, 2009. júl. 30. 11:15
A fahéjas-szilvás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.