Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli recept
50 perc
A Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli hozzávalói:
4 nagyobb sárga burgonya
1 tojás
4-5 kanál liszt
3 kanál kemény szilvalekvár
1 kanál kacsazsír só, édesítő, vagy porcukor
3 kanál zsemlemorzsa, barack lekvár
A Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli elkészítési módja:
Az áttört főtt burgonyából, liszt só tojás keverékből elkészítem a gombóc, és nudli tésztát, darabolom, a gombócokat megtöltöm, és forrásban lévő vízben kifőzöm, külön, külön, óvatosan nehogy szét főzzük. Közben megpirítjuk a zsíron a zsemlemorzsát, és amikor kifőttek a finomságok, rátesszük a megpirult morzsára, és óvatos átforgatjuk. Porcukrozzuk, de aki szereti baracklekvárral is fogyaszthatja. Jó étvágyat!
Frissen elkészítve a legfinomabb.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. febr. 8. 18:48
A szilvalekváros gombóc, krumplis nudli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.