Sziasztok ! Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy energiatakarékos izzó, mely energiaszabályozásra nem alkalmas, miért nem működik így? (tudásbázis)
úgy tudom, hogy ha hagyományos dimm-es lámpa van, abban még a dimmer kapcsolót is cserélni kell, hogy dimm-es clf körtét lehessen beletenni
valami olyan van, hogy a hagyományos pwd dimming úgy müxik, hogy a nullátmenetnél lekapcsol, magyarán nem folyamatosan adja az áramot, ami az energiatakarékos körtéknek egyáltalán nem jó, mert azokat állandó teljes teljesítményű áramátvitelre találták ki
Nekem is szabályozós van Németországból rendeltünk 2 évvel ezelőtt a szabályozható izzót,jól működik,de bitang drága volt./osram/
Azóta már van a csavart formájúban is dimmes égő.
A CLF energiatakarékos izzókból is van olyan, ami fényerőszabályozóval is működik, de ez külön rá van írva a dobozra.
Én egyébként ezt nem tudtam, és betettem 3 sima CLF körtét a szabályzós lámpámba. Aztán letekerve üzemeltettem vagy 2 órát, nem is vettem észre semmit, majd kikapcsoltam, és a következő bekapcsolásnál egy izzó nem működött, egy meg vibrált, mint az állat. Szóval nem jó ötlet.
sima kapcsolóval működik?
változtasd a csuszka állapotát
Sziasztok !
Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy energiatakarékos izzó, mely energiaszabályozásra nem alkalmas, miért nem működik energiaszabályozós villanykapcsolóval, ha azt csak fel-le kapcsolom, de az energiaszabályozóját nem használom?
További ajánlott fórumok:
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?
- Miért energiatakarékosabb a zuhanyzás, mint a kádban való fürdés?
- Milyen tapasztalataid vannak az energiatakarékos égőkkel kapcsolatban?
- Mikrohullámú sütő és energiatakrékos izzó?
- Mennyit lehet spórolni az energiatakarékos izzókkal?
- Miért zúg az energiatakarékos izzó?