Miért zúg az energiatakarékos izzó? (tudásbázis)
Ma "beüzemeltem" egy P... márkájú, közepes árfekvésü takarékizzót.
Az alábbi pozitívumokat vettem észre a "számüzött" olcsó & ócska izzóhoz képest:
♣ Felkapcsoláskor szinte azonnal ég.
(A "noname" esetében, a hossú várakozási idö miatt viszont sokszor megfordult a fejemben, hogy: "What the fuck - nincs áram?!")
♣ Felkapcsolás után rögtön majdnem annyira világos, mint amennyi (lumen) a max. teljesítménye.
(A "noname" ehelyett olyan volt, mint 1-2 gyertya & perceket kellett várnom, mire nagynehezen produkálta a max. fényeröt.)
♣ Világosabb is, mint az elözö.
♣ És láss csodát: NEM ZÚG! ☺
(Vagy ha zúg is, olyan frekvencián "nyomja", amit még az én felettébb érzékeny füleim sem képesek érzékelni.)
Probléma tehát megoldva! ☺
A házban lévö összes ilyen izzó zúg (amely nem mellékesen ugyanolyan márkájú...); ezért valószínü, hogy nem a lámpatest a felelös.
OK; ha cserére kerül sor, akkor a minöségesebbet részesítjük majd elönyben.
Hajjaj, akkor nyilván kivétel nélkül mind ilyen!... :-(
Örülök, hogy írtál, mert konkrét választ kaptam a kérdésemre. Köszi!
Evetke írta, hogy ö többféle izzót is kipróbált; némelyek zúgtak, míg mások nem (vagy csak halkabban?).
Mivel az izzó csomagolásán nincs feltüntetve az okozott zaj erössége (mint pl. egy mosógép vagy porszívó esetében), nagyobb esélyt látok "zsákbamacska-vásárlásra", mint arra, hogy az amúgy sem létezö 0dB-es izzót megtaláljam.
Nem marad más hátra: valahogy meg kell barátkozni ezzel a kellemetlen "mellékzöngével". :-(
Hü, nem semmi!
Házibuliban lehet igazán hasznát venni - nem kell stroboszkóp! :-D
Lám, ezeknek az energiatakarékos izzóknak egyik tulajdonsága furább, mint a másik!...
Olyan idegesítő zúgó-búgó hangot hallasz, ugye?
Kaptunk anno pár éve e.takarékos izzókat, azok közül pár volt ilyen. De lecseréltük őket és amiket vettünk helyettük - több típúst próbáltunk ki direkt! -, szerencsére mind hangtalanul működik. :D
Juj!
Akkor az zúg a szobámban!Nálunk is az van,és nem is az olcsó fajta hanem a drága.Zúg mindig ha felkapcsolom.Eddig nem tudtam,hogy pontosan az,de most,hogy írod,valószínű nálam is az.De ,hogy miért....?
Néhány éve energiatakarékos izzókat használunk; de van egy kellemetlen tulajdonságuk: zúgnak. Zúg, ha világít, de zúg akkor is (csak halkabban), ha nem. Nem hangosan, de elegendöen ahhoz, hogy zavarjon.
Tapasztaltátok ezt már?
További ajánlott fórumok:
- Az ösztöndíj jövedelemnek számít az energiatámogatás szempontjából?
- Miért energiatakarékosabb a zuhanyzás, mint a kádban való fürdés?
- Milyen tapasztalataid vannak az energiatakarékos égőkkel kapcsolatban?
- Mikrohullámú sütő és energiatakrékos izzó?
- Mennyit lehet spórolni az energiatakarékos izzókkal?
- Sziasztok ! Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy energiatakarékos izzó, mely energiaszabályozásra nem alkalmas, miért nem működik így?