Mikrohullámú sütő és energiatakrékos izzó? (beszélgetés)
Na!
Ez illen egyszerű?Mostmá akko értem ha csiszatolunk akko melegszik,mer a mozgási vagy millen energia melegíti.Má emlékszem is m * v2/2 ugy-e?Csak prögnek,ütköznek,de mia fenye az a molekula?
Aztán csak vigyázz az amperekkel...:DDD
Jajj...:DDD
Leértékelő megnyilvánulás?
Nekem mindegy, hogy te mit hiszel, mert a fanatikusokat általában nem lehet meggyőzni, nem is próbálkozom ilyennel. De a többi fórumozót meg lehet, miattuk írok, miattuk (is) "csinálom a szkepticizmust". Bár mi általában vesztésre állunk, mert kevesen vagyunk, és az emberek vevők a hülyeségre.
Nincs túl sok köszönet ebben.
Nem. Én az vagyok, aki tapasztalok és utána jártatom a számat. Nem érdekel senkinek a véleménye. Tapasztalok és tudok.
Ez az oldal nem ennek a fóruma. A kérdés a mikróról és az energiatakarékos égőről szól. Erre az évődésre itt senki nem kíváncsi.
Bocsánat a többiektől, hogy ide nem illő témába merültem.
Neked sem válaszolok a további leértékelő megnyilvánulásaidra.
"linkek tapasztalatok ellenében!"
Az ember optimális esetben tudja, melyek azok a tapasztalatok, amik mérvadóak, és melyek, amik nem. Az anekdodát nem mérvadóak, akármi is legyen az eredményük.
A linkelt oldalt valószínűleg el sem olvastad, nem a homeopátiáról szólt, hanem a hit meghatározásáról.
Te beszélsz olyan rezgésekről, amikről gyakorlatilag fogalmad sincs, hogy micsodák (megkérdeztem, milyen rezgésekről van szó, de nem feleltél). Mert te is csak hallottad-olvastad valahol, és elhitted.
"....akkor tudtok mondani valamit, hogy ezt mi alapján tudom eldönteni?"
Biztos,hogy tudunk mondani valamit,sőt amit mondok az nem is akkora butaság amiket itt olvasok.
A mikroban egy ketyere, leánykori nevén magnetron elktromágnesesrezgést hoz létre.Mint minden rezgésnek ennek is a mértékegysége a hertz.
A mikronál ez az érték 2,4 GHz és ez a magas érték okozza a veszélyességét is a nagyrészt vízből álló emberi szervezetre.
Az enrgiatakarékor izzóban nincs olyan elektronikus kör amire ez frekvencia olyan hatással lenne,hogy az "ettől világítana"
Viszont kapható pár ezer forintért erre a célra gyártott tesztelő kütyü,amivel a mikro ajtó zárófelületét körbe ellenőrzik,hogy mekkora sugármennyiség hagyja el a belső részt.
Egyébként sok háztartásban erre soha nem gondolnak,hogy időszakosan(2-3 évente)illene ezt lellenőrízttni,célszerűen szakszervízben,ha valaki nem akar műszerre beruházni.
Azzal van gond, hogy az emberek természettudományos műveltség hiányában védtelenek az ostobaságokkal szemben. Szaktudás hiányában is könnyen emészthető-érthető, kézenfekvű, de hamis magyarázatokkal tömik az emberek fejét.
Ide vezet az (is), hogy ma már szinte mindenkinek van internetje, boldog-boldogtalan azt ír, amit akar, és nincs szűrő.
:D
linkek tapasztalatok ellenében!
Már értem, hogy ki vagy!
El is köszönök! Neked is szép napot! :)
Rezgésmentest???!!
"Hja, értem, ezért nem működik a Vágóék szerint a homeopátia! :D"
Mit állítunk szerinted, miért nem működik?
"Szerintem meg igen. Nem hiszem, hanem tudom!"
Lehet, hogy szerinted működik, ettől még nem műküdik. Ez tehát csak hit, mivel nincs bizonyítva a homeopátiás szerek hatékonysága [ [link]
Tőlem abban mikróztok, amiben akartok. Én semmiben.
Fogadjátok csak el "egy" véleményként!
:D
Hja, értem, ezért nem működik a Vágóék szerint a homeopátia! :D
Szerintem meg igen. Nem hiszem, hanem tudom!
Lehet más a véleményed, ettől vagyunk szépek, hogy különbözünk!
Szépségeket! :)
"Alapvetően mindennek van egy saját rezgése."
A molekuláknak is vannak rezgéseik, a mikrosütő úgy melegít, hogy ezeket a rezgéseket megnöveli (kissé leegyszerűsítve). Nincs olyan, hogy egy étel vagy a test vagy egy szerv "saját rezgése", ez fizikai abszurditás.
"Ezt talán még te is elhiszed."
Hinni a templomban kell:-)
"A mikró egy életidegen rezgést ad át."
Milyen rezgést? Mi rezeg? Ez hogy detektálható? Mitől életidegen?
"A dioxin meg talán még a szkeptikusoknak is reális. Ha nem az, majd az lesz."
A dioxinos állításra nem reagáltam, mivel nem mentem utána a kérdésnek.
Engem nem zavar, ha így gondolod. Alapvetően mindennek van egy saját rezgése. Ezt talán még te is elhiszed. A mikró egy életidegen rezgést ad át. Ennyi.
A dioxin meg talán még a szkeptikusoknak is reális. Ha nem az, majd az lesz.
óóó, az ilyesmi nem is érdekel, tudom sokan ezt nyomatják, hogy nem szabad mikrózni... ez hülyeség... :D
de olyan mikrót tényleg nem szeretnék, ami veszélyes esetleg... persze a mostaniról sem tudhatom, hogy jó-e ilyen szempontból...
akkor tudtok mondani valamit, hogy ezt mi alapján tudom eldönteni?
Ez csak egy mikró, nem egy atomerőmű. :)
Ha működik szerintem nyugodtan vedd meg.
További ajánlott fórumok:
- Milyen káros hatásai vannak mikrohullámú sütőnek?
- A tűzhelyen főtt ételek egészségesebbek, mint amik a mikrohullámú sütőben készülnek? Ha igen, mi ennek az oka?
- Ez a hír kamu a mikrohullámú sütőkről?
- Lehet mikrohullámú sütőben anyatejet melegíteni?
- Milyen ételek főzhetők mikrohullámú sütőben?
- Mennyit lehet spórolni az energiatakarékos izzókkal?