Sziámi macska és a baba érkezése? (beszélgetés)
Júli 2-án jöttünk haza Babámmal a kórházból, aznap elment a cicánk itthonról. Sokáig nem tudtuk azt sem, hogy egyáltalán él-e. Aztán másfél hónapja láttuk a szomszéd kertjében, de hiába hívtuk, nem jött haza.
November 2-án éjjel pontosan 4 hónap után magától hazajött, azóta minden nap órákat van itthon, dorombol, úgy viselkedik, mintha sosem ment volna el. :)
Nyilván, arra vigyázok, hogy a kisfiamhoz ne férjen hozzá. :) De nagyon örülünk neki. :)
Azért szerintem megválni nem kell Tőlük, az túlzás.
Viszont Én, hogy őszinte legyek nem engedném be a babaszobába semmiképp, legalább is az első pár hónapban tuti nem. Persze össze kell ismertetni Őket.
Én nagyon régen voltam kismama, de szerintem ezek örök érvényű dolgok.
Nekünk emeletes házban, a lakásban volt cica, kutya a fiam érkezésekor.
Az egész pici, újszülött és pár hónapos korát leszámítva nem volt az állatoktól elkülönítve és ezt ma sem tenném másképp.
A cicával tényleg annyiban kell vigyázni, hogy ne tudjon a babához/babára feküdni, mert a pici megfulladhat.
Amelyik gyerek kutya, macska vagy egyéb házikedvenc közelségében nőhet fel, egész más lelkiségűvé válik, mint aki ezt nem tehette.
No, meg az is egy szempont, hogy a betegségeket hírből sem ismeri!:)
Nekünk igaz csak egy házicicánk van, de nem váltunk meg tőle. Most 6 hónapos a fiam és semmi gond nem volt. Cicó bárhová bemehet, semmi tiltás nem volt a bébi születése után sem.
Mi annyit csináltunk, hogy a kiságyat 4-5 hónapos terhes voltam, amikor összeraktuk. Ugye macskusz szeret minden helyet a magáévá tenni. No arra neveltük, hogy oda nem szabad bemenni. Párszor rászóltunk, tudta, hogy az tiltott terület. Amióta bébi meg van, csak bekukkant a rácsok között és kész. Én előtte és azóta is a cicával összebújva alszom, nincsen semmi gond. Bébivel jól megvannak, sosem feküdt a hátára, nyakára. A lábához szokott odakucorodni, ha az ágyban játszunk. Lehet a mi cicánk ilyen természet, de nálunk nem volt kihívás a dolog, szerencsére minden jól történt e téren.
Szerintem ne váljatok meg a cicától csak a bébi miatt. Már most kezdjétek el felkészíteni a kis jövevényre ;)
Szia!
Nekünk perzsa cica van, és két gyerkőc. A gyerekszobába nem tud bemenni, mert kivettük a felső katedrális-üveget, és a helyére szúnyoghálót tettünk. Így teljesen be ill. kihallani mindent, viszont a macska nem tud bemenni a szobába :) Egyébként annyi a plusz amit teszek, hogy minden nap porszívózok, és ha a gyerekek megfogják a macskát, akkor megyünk kezet mosni. A macskaalom el van zárva egy gyerekráccsal a gardróbba, hogy a fiúk ne férjenek hozzá.
Szia.
Nekünk is Sziámi cicánk van, bár nálunk a kisebbik fiam is már 3,5 éves volt, amiko rhozzán került piciként. Nálunk is családtag, bent lakik velünk a lakásban. Imád a gyerekekkel aludni, közöttük fekszik, de ha valamelyik hasra fordul, szeret a hátára telepedni! Nekem a nyakamban alszik, ha hason fekszek, így nagyon vigyázzatok, még véletlenül se másszon be a babához, mert megfojthatja! Kicsit sértődékeny, de okos állat! Én szoktam vele beszélgetni, letolom, ha rosszat csinál(dagaszt, beül a virágcserépbe, mászik a függönyre, stb) Egyébként soha nem ment fel az asztalra, nem mászik a konyhapultra.
Ne adjatok túl rajta, nem lesz gond. Csak kicsit jobban kell figyelni az eddig jelentéktelennek tűnő dolgokra és Őrá is, ha meg lesz a Baby!
Sziasztok!
26 hetes kismama vagyok és egy másfél éves, ivartalanított, oltott nőstény fókabarna sziámi cica gazdája. A cica szinte családtag, nagyon szeretem, de a férjem a baba miatt gondolkozik, hogy új gazdit kellene neki keresni. Én nem szeretném, szerintem meg lehetne oldani a cica "átnevelését." Most a hálószobán kívül bárhol lehet a lakásban, persze az étkezőasztal és hasonlók kivételével. Aki ismeri ezt a fajtát, tudja, hogy ők kommunikatívak, sokszor hisztisek és akaratosak. Félek, hogy felkelti éjszakánként majd a babát a nyávogásával és nem tudom hogy tudjuk kizárni a babszobából úgy, hogy ne legyen zárt ajtó (kb. 2m-t képes átugrani...) A baba az elejétől külön szobában lesz tőlünk, így elzárni nem szeretném. Így az új elrendezéssel a cicának egy nappali és az étkező marad, és kint is lehet, többi helyről kizárjuk. Ti mit tennétek? Hogy oldottátok meg a cicabiztos babaszobát? Számíthatok a cica depressziójára vagy hisztijére?
Előre is köszönöm a segítséget!!