Szerintetek oviváltásnál kell olyan, hogy beszoktatás? (tudásbázis)
Szia,az én kislányom is nagycsoportos,ő 2x járja,mert hagytam még 1 évet megkésett beszédfejlődése volt,és kell még az a plusz 1 év.Most kezdtünk egy másik ovit.
Itt augusztus 21-től már letett vinni a gyerekeket. Délután 4-kor vittem haza,már az első naptól.Nem kell külön beszoktatás ezt az óvónők mondták,mert már nagy,ha most ment volna elsőbe akkor is 4-ig kellett volna maradnia.
Én nem akarok okoskodni, csak saját tapasztalatomat írom most. Tanítónő lettem idén és voltam egy hetet gyakorlaton oviban is a beszoktatós héten, meg az iskolában is elsőben a beszoktatásnál.
Nem mondom, hogy mindegyik gyereknek szüksége van rá, vannak önállóbb lurkók is, de némelyik szülő maga is meglepődött a gyermekén, hogyan reagált. Volt akinek a gyermeke nagyon önálló otthon, vagy másokkal, az ovodában meg 1 héten át sírt az anyukája után...erre jó a beszoktatós hét, hogy a gyermeknek ne legyen annyira nehéz kivárni azt a kis időt eleinte a szülőjére...és ez előfordult annál is, akinek bölcsis is volt a fia. Az iskolában inkább a lányoknál volt sírás. Remélem kicsit segítettem.
Ez Nálunk is téma,mert a kicsi fiam hétfőn másik oviba megy de ő már lejárt egy évet.Szerintem nem kell külön szoktatni,mert hát pénteken is oviban volt...
De az óvónéni szerint meg kell.
Majd meglátjuk hogy hogy veszi a hétfőt...
Olyanra gondolok, hogy 1-2 napig délben elvinni haza, vagy ez nem szükséges?
Nagycsoportosról van szó