Le kell mondani a GYED-et a bölcsödei beszoktatás idejére? (tudásbázis kérdés)
Munkanélküli mellett nem jár gyes..Vagy ez, vagy az..
Szüneteltetni lehet a munkanélkülit, míg vki a gyest kapja...
Ha passzív gyed-en vagy, akkor is jár szabadság! feltéve, ha nem azért vagy passzív gyeden, mert közben a munkáltató megszűnt, de akkor is "elvileg, ha volt miből" ki kell fizetniük a felgyűlt szabadságodat, felmondási időt, végkielégítést.
Persze ez most nem a kérdéshez tartozik.
Én kérnék egy igazolást az új munkáltatótól, hogy ekkortól fogsz nála munkaviszonyban állni, és akkor abból látni fogja a bölcsőde, hogy van munkaviszonyod, ami feltétele, hogy járhasson a gyermeked oda. Így addig tudsz gyed-en maradni, amíg az új helyen nem kezdesz. Amint az új helyen munkaviszonyba állsz, illetve aláírtad az új munkaszerződést (akár most is aláírhatjátok!, és pl. azt is be tudod mutatni a bölcsődébe, ez lenne a legjobb megoldás - szerintem), azonnal le kell mondanod a gyed-et, és kérvényezned a gyest az államkincstárnál.
A gyes olyan kevés! :-(
Amíg nem dolgoznék, addig lennék munkanélkülin, kb 2 hét, és ha már elkezdtem dolgozni, akkor igényelném a GYESt! Értelmetlen?
miért nem gyes-re mész?
Egyik nap még gyed, majd a beszoktatás első napjától gyes.
És a bölcsődei beiratkozáshoz elég régóta szükséges benyújtani a gyedet lemondó nyilatkozatot.
Én annyit tudok,h a gyest úgy kaphatod ha heti 30 óránál több-be nem vagy foglalkoztatva.
Bocsi,csak ennyit tudok érdemlegesen hozzászólni!
ha lemondom a GYED-et, és elmegyek munkanélkülire erre a 2hétre, utána megyek dolgozni 6órában, akkor a GYest igényelhetem? Nem baj, hogy nem rögtön a GYED után igényeltem a GYESt?
Jelenleg passzív gyeden vagyok, januárban megszűnt a munkaviszonyom, de mehetnék dolgozni 6órában új helyre! De addig nem tudok dolgozni, míg a beszoktatás megy! Ezért gondoltam erre a variációra! :-)
A beszoktatás nem jelenti azt, hogy bölcsis is lesz! Bármi közbe jöhet!
A másik, hogy beszoktatás ideje alatt nya is ott van vele!
Vélemények?
További ajánlott fórumok:
- 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás)
- Van élet a bölcsődei beszoktatás után?
- A beszoktatás a mamának és a gyereknek is nehéz
- Óvodai beszoktatás terhesen
- Mennyi idő után aludjon ott gyermekünk az oviban? Mennyi az 'ideális' beszoktatási idő?
- Milyen egy bölcsődei beszoktatás? Leírnátok részletesen a tapasztalataitokat? Hány bölcsisre jut egy gondozónéni?