Szerintetek önéletrajz mellé, miért kérnek még bemutatkozó levelet? (beszélgetés)
az önéletrajz maga egy rövid bemutatkozás...
motívációs levél?
ajánlólevél megvan?
Tévhit :-)
Szimpátia alapján vesznek fel, az meg előbb kiderül a bemutatkozólevélből, mint a száraz tényeken alapuló önéletrajzból.
Igen,ez jó ötlet:)
Fényezd magad egy kicsit a levélben:))
Hegyezd ki azokat a tulajdonságaidat amikről úgy gondolod,hogy az adott állás elnyerésében segíthetnek.Persze kamuzni nem kell:)
Hát, akkor biztos arra kiváncsiak, hogy mennyire vagy emberközpontú. Ha pl sok a barátod, az műkörmösnél csak jó lehet, ha szereted az embereket, és ők is téged...
Próbálj meg a munkaadó fejével gondolkodni.
A lány azt mondta, hogy magamról írjak.
Család, gyerkőc, szabadidő, milyen embernek tartom magam, mások milyennek tartanak..
Én ezt "kisérő" vagy "motivációs" levélnek ismerem, amiben azt kéne kifejtened, hogy te mennyire de nagyonnagyon szeretnél ott dolgozni, ez minden vágyad, és, hogy mennyire szeretnéd azt csinálni.
ÉS egy kicsit fényezni is tudod itt magad, ha vannak elismeréseid vagy valamik, akkor azt itt kidomboríthatod, míg az önéletrajz az csak egy adathalmaz.
..de nem értem az értelmét!
Ez nekem új!
Eddig én úgy tudtam, hogy önéletrajz alapján vesznek fel.
Ma három helyre jelentkeztem, (telefonon) mire mindkét helyen azt mondták, hogy előbb küldjek bemutatkozó levelet, és abban az esetben, ha ez tetszik, szólnak és mehet az önéletrajz is.
(Szalonba jelentkeztem, műkörmösnek+kozmetikusnak)
További ajánlott fórumok:
- Modern stílusú önéletrajz tippek, tanácsok
- Hogyan kell vonalzót feltölteni az adatlapomra a bemutatkozáshoz?
- Mennyi fizetési igényt írnátok az önéletrajzba?
- Hogy kell megírni egy bemutatkozó levelet?
- Német nyelvű önéletrajz mellé a referencialevelet is le kell fordítani?
- Segítsünk egymásnak önéletrajzot, kísérőlevelet írni!