Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
végül is falun éltünk,de ipartelepen,volt ott sok minden jó,de pék,az nem.
kapálás kukoricatörés meg sem kottyant,de amikor a lent kellett kötözni,meg a borsót idegenelni,azt hittem meghalok.kifeküdtem a tábla szélére,mondtam,aki akar vigyen haza,mert akkor itt alszom.
Városokban nagyon kevesen sütöttek kenyeret maguknak, majdnem mindent űzletben vettek.
hát,ha valaki lát,kiröhög.ki kellett a csizmából lépnem,aztán kirángatni a sárból,zokniban mentem be.ha a lányom nem szeretné a sütőtököt kidobtam volna.
mindig a boltban vettük a kenyeret.a nagyanyámék a házukat a háború után építették,de kemence az nem volt.talán azért nem szerettem a nagyapám húgának a kenyerét,nekem édes volt.6 éves korom előttre nem emlékszem vissza,lehet,hogy akkor a városban pék volt?
Ne is mond! Én salátát palántáztam, de leragadtam. Azt hittem nem tudok guggolásból felállni. A saláta elvileg bírja a hideget, de majd éjszakára letakarom.
én hülye beleragadtam a sárba csizmástól.de muszáj volt elvetni a sütőtök magját,tegnap beáztattam.
Ültess rengeteget, mert nagyon szeretem.
Még az eső előtt sikerült szüretelni ?
most szedtem,az lesz csirkepörkölttel.
Most kapott esőt,,2 nap múlva aratunk.
Ha jó termőföldbe kerül, akkor akár naponta lehet aratni.
Nálunk felcsipkedték a magokat a sirályok, úgyhogy ma újra vetem.
:DDD
Zerintem' Miattad lett öngyi'. :)
Nos...
"Még egyszer, utószor"...
Kedves Vigyefene!
Ez a topik a tarhonyáról szól. Eredetileg. S nem rólad vagy rólam.
Tehát: theend, kérlek!
Bejelöltelek kedvencemnek, mert szeretem a kacagó-vidám embereket.
Ja!
Még valami!
Ezek után ne várj tőlem válaszokat.
Kérlek!
Fáradhatatlan vagy! :-DDD
A pörkölthöz és lecsóhoz hasonló ételek ismertek a világ nagy részén.
Sokszor vannak húsok izésítve zöldség félékkel.
Ha Ámerikában így szokás, ám legyen!
Ha hiszed ha nem, a lényeg az, h legyen a tarhonya kb. abban az időben aratva, amikor a pörkölt és lecsó/társai.
Áhá!
Elhiszem, ha te mondod.
Ha hiszed ha nem, ez az igazság.
A "fizetésem" reggel egy pohár frissen fejt tej volt, egy szelet kenyérrel, aminek a penészes héját le kellett vágni.
Talán úgy jutottam oda ahova, engem megtanított az élet.
Abban az időben kenyeret 3-hetente sütöttek.
További ajánlott fórumok: